Izvor: Tanjug
04.08.2021 u 13:53
0

Profesorka koja je vodila razvoj AstraZeneka vakcine, dobila svoju Barbi lutku

 Profesorka Sara Gilbert koja je vodila razvoj vakcine AstraZeneka protiv Kovid-19, na Univerzitetu u Oksfordu, dobila je svoju Barbi lutku.

VAŽNO:

ISPOVESTI IZ KOLONE PROTERIVANJA U „OLUJI“ SAMO NA HAPPY TELEVIZIJI: Vršili su ritualna ubistva – stavljali su automobilske gume na leševe, pa ih PALILI!

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI LAZANSKOG: Srbija je izgubila velikog čoveka – hvala mu za sve!

MILOMIR MARIĆ SA GOSTIMA O SEĆANJIMA NA LAZANSKOG: Bio je šarmantni profesionalac – svi su ga voleli, čak i oni koji su mu zamerali!

PODSETIMO SE ŠTA JE LAZANSKI GOVORIO U NAŠOJ EMISIJI „DOBRO JUTRO SRBIJO“!

Ona kaže da je to „čudan gest“, ali se nada da će inspirisati mlade devojke da se bave naukom, tehnologijom, inžinjeringom i matematikom.

„Strastveno želim da inspirišem sledeću generaciju devojčica i nadam se da će deca koja vide moju Barbiku shvatiti koliko su naučne karijere od vitalnog značaja za pomoć svetu oko nas“, rekla je Gilbertova i dodala da je njena želja da se i na ovaj način ukaže deci na karijere kojih možda nisu ni svesna.

Kompanija je, takođe, napravila modele u čast drugom ženama koje su širom sveta doprinele borbi tokom pandemije, a među njima su zdravstvene radnice Ejmi O“Salivan i Odri Kruz, kanadska lekarka Čika Oriuva, brazilska biomedicinska istražiteljka Žaklin Goes de Žezus i doktorka Kirbi Vajt koja je kreirala haljinu za višestruku upotrebu za medicinsko osoblje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter