Izvor: HappyBSC
10.11.2021 u 14:44
0

Poštujte ova pravila ukoliko želite DUGU I NEGOVANU KOSU!

San svake žene je da ima dugu i zdravu kosu.

Duga kosa je uvek u trendu, ali samo onda kada je zdrava, lepa i negovana. A kako je negovati i omogućiti joj da brže raste? Šta je uopšte pravilna nega kose? Svako ko je ikada pokušao da pusti kosu, zna da to uopšte nije naivna bitka. Treba se izboriti sa procvetalim krajevima, suvom kosom ili previše masnom kosom. Treba dosta vremena da ona poraste i da ujedno bude sjajna i zdrava.

PROČITAJTE JOŠ:OVO SU NEKE OD PROMENA KOJE SE DEŠAVAJU VAŠOJ KOŽI TOKOM JESENI: Evo nekoliko načina kako to možete da promenite!

Evo nekoliko saveta za pravilnu negu i brži rast kose koje morate znati.

1. Češljanje zahteva dosta vremena

Bez žurbe! Znate one scene u filmovima u kojima devojka sedne ispred ogledala i počinje svoj ritual češljanja? To je ono što vašoj kosi treba. Nega i pažnja. To nećete postići na brzinu. Zato slobodno razmislite o opciji postavljanja stolice ispred ogledala. Važno je da znate i da češljanje nikad ne počinjite od vrha glave potezima koji se naglo spuštaju ka krajevima. Strpljivo počnite baš od krajeva jer su oni najzamršeniji i polako ih razdvajajte češljem. Ma koliko da vam je kosa gusta, u ovom poslu je češalj sa širokim zupcima mnogo bolji i efikasniji od četke!

2. Redovno čistite svoju četku za kosu.

Dlake, mrtve ćelije kose i masnoća koji ostaju na njoj, idealni su za razvoj mikroba. Iako mi živimo u simbiozi sa njima i izvesne bakterije i gljivice su deo naše kože, ako ih ima previše, postaju napasti. Neke od njih su i uzročnik opadanja kose. Jasno je kao dan – ovo neće doprineti da vaša kosa brže raste. Zato, posle svakog četkanja kose, očistite temeljno svoju četku.

3. Gumica za kosu je vaš prijatelj

Samo se držite onih koje nemaju metalne delove u koje se uvek uplete kosa i koje oštećuju dlaku. Ako imate dugu kosu, onda znate koliko teško može biti raditi bilo šta ukoliko je ona puštena. Onda je sklanjate, pomerate i na kraju mnogo više utičete na nju nego da ste je jednostavno vezali i sklonili da ne smeta. Vežite i je i kad legnete da spavate i ako idete napolje po vetrovitom vremenu. Sve to može da utiče na lomljivost i zdravlje vaše kose i njen izgled. Nemojte da je pokupite u rep i nameštate ga često tako što ćete ga podeliti na pola i zategnuti. To uništava kutikle na vašoj kosi i čini je iskrzanom.Nemojte ni zatezati previše. Lepo i uredno pokupljena kosa ne mora da boli.

4. Redovno šišajte kosu

Svaki drugi mesec skratite najmanje 5 milimetara kose. Ukoliko čekate predugo, kosa će procvetati i oštećenja na krajevima će se proširiti na više. Na kraju ćete morati da skratite mnogo više nego što ste hteli da bi vam kosa ostala zdrava. Kosa, svakako, ne raste od krajeva nego iz korena, odnosno iz folikula dlake.Da bi vam brže rasla , redovno šišanje nije jedina mera koju treba da primenite. Podstaknite njen brži rast masažom glave. Tako će vaša koža glave biti bolje prokrvljena i folikuli će dobiti dovoljno hranjivih materija, a time će i brži rast kose biti verovatniji.

5. Hranite se zdravo

Dobro izbalansirana ishrana znači vitalnu i zdravu kožu i kosu koja buja i brzo raste. Neka u vašoj ishrani bude dosta vitamina, A, C, E, a posebno vitamina B komleksa. Pored vitamina, za njen rast su neophodni minerali kao što su magnezijum, gvožđe, selen , cink, bakar. Omega 3 masne kiseline su se pokazale kao odlične za rast kose, pa posegnite za namirnicama u kojima ih ima, kao što su riba, maslinovo ulje, orasi, laneno seme. 3% vaše kose je napravljeno od omega 3 masnih kiselina. Pijte dovoljno vode. Sve što raste zahteva vodu, kao i sve što treba da bude vitalno i sjajno, a ne krto i suvo. Obavezno proverite sa sobom koliko vode pijete dnevno. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter