Izvor:
04.06.2019 u 19:08
0

Zlatna bjuti pravila za žene posle 40-e: Ovako ćete izgledati i do 10 godina mlađe i svežije!

Pravilnim odabirom proizvoda i nanošenjem šminke, uz odgovarajuću negu, vaše lice će izgledati svežije i mlađe nego što zapravo jeste.

Kada žena zagazi u četdesete godine, menja se izgled kože, što zahteva drugačiju negu nego u tridesetim.

Koža postaje suva, bore dolaze do izražaja, tonus lica slabi, a sve te promene su povezane sa gubitkom kolagena i elastičnosti.

Ali, uz nekoliko jednostavnih trikova, vaše lice može da izgleda mlađe i odmornije.

  • Dobar primer – da

Bilo da želite da sakrijete svoje bore, minimalizujete ih ili ujednačite ton kože, dobar primer je ključ.

Hidratizujući primer je idealan jer zreloj koži treba dodatna vlaga i zdrava i lepa hidratizacij.

Šminka bez prethodne hidratacije- nikako

Nanesite podlogu pre mejkapa, pomoću primera i/ili hidratizujuće kreme ili balzama, odnosno proizvoda koji će nahraniti i umiriti kožu. Na taj način ćete upotrebiti manje šminke, a lepše će se nanositi na hidrirano lice.

  • Puder -da

Ako izaberete odgovarajući puder možete prikriti godine. Izbegavajte pudere teške i guste pudere koji se skupljaju u porama i borama, već odaberite fluidnije.

Takođe, puder treba da bude prikladan za nešto suviju kožu odnosno da ima sposobnost hidratacije. Na kožu će se naneti ravnomerno i neće naglasiti nepravilnosti.

Debeli sloj pudera – nikako

Da li ste znali da koža s godinama bledi? Boju možete vratiti ako izaberete topliji ton pudera ili pomešate svoju nijansu sa sledećom tamnijom.

Tajna je u blendiranju jer besprekorna baza nema oštrih rubova. Predebeli sloj pudera će vas učiniti starijim. Zato se uvek vodite parolom: Manje je više!

  • Korektor -da

Savršen korektor može da vas zavara i stvori utisak kao da ste imale dobrih 8 sati kvalitetnog sna. Dobar korektor je ključan za prikrivanje tamnih krugova i mrlja. Koža oko očiju postaje izrazito suva kad pređemo 40-u pa je najbolje da birate tečni korektor.

Korektor ispod spoljašnjeg kuta oka -ne

nemojte ga nanositi na bore već samo na područje ispod unutrašnjeg dela oka, odnosno prema polovini podočnjaka. Na taj način nećete privući pažnju na bore.

  • Rumenilo- da

Rumenilo daje blistav sjaj i zdravu boju licu. Izbegavajte hladne nijanse. Boja breskve i nežne ružičaste su odličan izbor za sve tonove kože, a mogu se naneti i danju i naveče. Imajte na umu da preskakanje rumenila čini ženu starijom.

Rumenilo prenisko na obrazima – nikako

Probajte da ne nanosite rumenilo nisko na obraze. Idealno je da ga stavite na vrh jagodica, a zatim razvučete po obrazu. Dodajte rumenila i na vrh nosa kako bi lice bilo lepo definisano.

  • Olovka za obrve

Ako želite da istaknete oči morate obratiti pažnju i na obrve. Što smo stariji naše obrve gube gustinu, ali i oblik, a pojavi se u njima i koja seda. A punije obrve daju mladoliki izgled dajući licu strukturu pa je tako olovka ključna za popunjavanje i davanje oblika obrvama.

Preterivanje s bojom – ne

Odložite pincetu i uložite u serum za rast obrva. Ispunite obrve laganim potezima kako biste dobile utisak da su guste i ravnomerno raspoređene. Budite oprezne da ne preterate i zaigrate se s olovkom za obrve kako ne biste ličile na neku junakinju iz crtanog filma.

  • Tuš, senka i maskara – da

Pravilna mejkap tehnika može licu dati mlađi izgled i skinuti godine. Ako uvek izgledate umorno, bez obzira koliko sati spava, upotrebite dvostruku dozu korektora i to nijansu sa žutim podtonom. Zatim izaberite tople i mat tonove senke koji će dati odmoran izgled.

Dobar tuš za oči što bliže trepavicama pomaže stvaranju iluzije o debljoj i tamnijoj liniji trepavica. Prava maskara stvoriće definiciju i dodati dubinu vašim očima.

Izvor: Stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter