Izvor: sportal/BSC Happy
12.03.2024 u 08:00
0

BOG KOŠARKE! JOKIĆ demolirao TORONTO – TRIPLDABL, 35 POENA, 17 SKOKOVA i 12 ASISTENCIJA VIDEO

Košarkaši Denvera slavili su posle preokreta protiv ekipe Toronta rezultatom 125:119, a najzaslužniji za ovaj trijumf bio je reprezentativac Srbije Nikola Jokić koji je ostvario tripl-dabl učinak uz 35 poena, 17 skokova i 12 asistencija. Tome je dodao i šest ukradenih lopti, prvi je igrač u 21. veku sa ovakvim učinkom u NBA!

Susret Denvera i Toronta završen je pobedom Nagetsa rezultatom 125:119. Košarkaši Toronta su tokom prvog poluvremena igrali mnogo bolje, u jednom trenutku su stekli čak 22 poena prednosti, i činilo se da drže sve u svojim rukama.

Ipak, MVP partijom u drugom poluvremenu Nikola Jokić je pokrenuo svoju ekipu i vodio je do sigurnog preokreta i nove pobede. Denver nije dozvolio veliko iznenađenje ekipi Darka Rajakovića. Jokić je meč završio sa jakim tripl-dabl učinkom kog je ostvario još u trećoj četvrtini, odnosno 35 poena, 17 skokova i 12 asistencija.

Prvih deset poena za ekipu Denvera kombinovali su Jokić i Gordon, da bi im se zatim pridružio Porter Džunior. Na drugoj strani, poene za ekipu Toronta je postizao Olinik, koji je sprečavao protivnika da izgradi značajniju prednost u ranoj fazi prve deonice.

Izabranici trenera Rajakovića bili su bolji u jednoj kategoriji na startu utakmice – šut sa distance. To im je omogućilo da u završnici prve deonice preuzmu prednost po prvi put, i da bar na kratko zaustave trio Nagetsa koji je na drugoj strani postigao sve poene Denvera.

Reptorsi su posle prvih 12 minuta košarke vodili rezultatom 34:32.

Na startu druge četvrtine košarkaši Toronta, a pre svih Mekdenijels i Baret, iznenadili su ekipu Denvera i napravili su ogroman nalet od 15:2 kojim su po prvi put na meču izgradili značajnu, dvocifrenu prednost.

Reptorsi su i dalje nastavili da pogađaju svoje šuteve za tri poena, dok su Nagetsi bili slabi u ovoj statističkoj kategoriji sa tek sve pogođene trojke iz 14 pokušaja. Toronto je svojom devetom ubačenom trojkom na meču otišao na maskimalnih plus 20.

Na poluvremenu, Reptorsi su imali veliku zalihu od 18 poena prednosti, i to pri rezultatu 68:51.

Drugo poluvreme otpločelo je dobrim minutima za Nikolu Jokića, koji je do sredine ove deonice povezao devet poena. Ipak, još bolje veče imao je Olinik koji je za šest minuta igre u trećoj četvrtini ubacio 14 poena.

Završnica treće četvrtine u potpunosti je pripala košarkašima Denvera, koji su, predvođeni Nikolom Jokićem, napravili veliki nalet od 16:5 kojim su prišli na svega pet poena zaostatka pred odlučujućih 12 minuta košarke. Reptorsi su u potpunosti stali u ovim trenucima, nisu pružili otpor Nagetsima i prosuli su velikih plus 22 koje su imali na startu drugog poluvremena.

Nalet energije Jokića pokrenuo je i ostatak ekipe na startu četvrte četvrtine, pre svih Mareja, koji je doneo Nagetsima i dugo očekivani preokret i prednost posle mnogo vremena.

Reptorsi su i dalje delovali neprepoznatljivo na terenu, kao da su se već predali iako su u potpunom egalu i vodili su gotovo čitavim tokom meča. Serijom 8:0 Nagetsi su otišli na plus pet.

Ekipu Toronta je u neizvesnu završnicu uspeo da uvede Baret, koji je jedini izmišljao poene za svoj tim u ovim trenucima. Ipak, Denver je slomio Toronto njihovim oružjem – šutom sa distance u samoj završnici.

Nagetsi su na kraju slavili rezultatom 125:119. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Jokić sa tripl-dabl učinkom od 35 poena, 17 skokova i 12 asistencija. Marej je dodao 26 poena uz takođe 12 asistencija, dok je i na drugoj strani Baret postigao 26 ponena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter