Izvor: Kurir
25.03.2024 u 20:49
0

CRVENA ZVEZDA-MEGA 83:89: Crveno-beli doživeli poraz, ovo nisu očekivali

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Štark Areni od ekipe Mege 89:83 u meču 24. kola ABA lige. Gosti su od starta meča pokazali da se neće lako predati. Sa druge strane Zvezda je imala priliku da pobedom "overi" prvo mesto ABA lige posle regularnog dela takmičenja. Kako su stvari stajale posle treće četvrtine, delovalo je da će crveno-beli doći do pobede. Ipak, usledila je neverovatna četvrta četvrtina gostiju koji su sve pogađali i na kraju zasluženo slavili.

Zvezda je tako propustila prilku da obezbedi prvo mesto pred plej of, pošto je zabeležila četvrti poraz u regionalnom takmičenju uz 20 pobeda Zvezda dva kola pred kraj ima dve pobede više od Partizana i Budućnosti koji imaju identičan skor 18-6. Mega je sjajno ušal u meč sa mnogo više energije vodila 15:24, a onda je Zvezda stisla odbranu i do pooluvremena u potpunosti preokrenula rezultat 48:41

IV Četvrtina

39. minut – Potpuno se raspala igraZvezde ništa ne mogu da pogode, gosti pred velikom pobedom 80:87

38. minut – Plavšić pogađa sa penala 80:82.

37. minut – Serija promašaja na obe strane, prekida je Hanga flouterom 79:78. Plavšić nakon skoka za novo vođstvo gostiju 80:80.

35. minut – Đurišić novi poeni, sjaJno igra Mega 77:78.

34. minut – Mega u seriji sedam vezanih poena za preokret. Hanga trojkom prekida nalet 77:76.

33. minut – Miljenocvić siguran sa penala 72:69, Gedraitis poentira sa distance 74:69.

33. minut, 74:71 – Ponovo je Gilespi faulirao Plavšića, koji je precizan sa bacanja. 

32. minut, 72:67 – Giedraitis pogađa trojku. Sada dalibor Ilić pravi faul u napadu. Sa druge strane, Plavšić „okreće“ Gilespija i dobija faul.

III Četvrtina

30. minut, 69:63 – Plavašić pravi faul u napadu. Napad za Megu. Sada Tobi pravi faul za dva slobodna bacanja. Sada Tobi nije precizan, a Filip Jović „hvata“ dvokorak sa linije torjke i snažno zakucava. mega je ponovo prišla crveno-belima. Nedović nije pogodio trojku, ali je Mitrović fauliran i imaće dva bacanja.

28. minut, 67:56 – Bolomboj pravi faul u napadu, udario je Đurišića slučajno u lice. U igri je Tobi. Mega sada postiže trojku. Jović pravi ličnu grešku i šalje Nedovića na liniju za slobodna bacanja. Sada Teodosić bez gledanja dodaje do Nedovića koji en pogađa zicer.

26. minut, 63:53 – Nemanja Nedović je pronašao pravi ritam. Postiže novu trojku. Zvezda ima dvocifrenu prednost.

25. minut, 61:50 – Nedović pogađa trojku sa 9 metara! Đurišić neprecizan, a Plavšić pravi novi faul. Lopta je kod Hange koji postiže novu trojku, Mađar šutira trpojke 3/3.

24. minut, 55:50 – Jelavić je sa loptom, sada Iljasolu ne pogađa trojku. Nedović igra brzo, proigrava bolomboja koji je fauliran i ide na liniju za slobodna bacanja. Na drugoj strani je fauliran Plavšić koji donosi poene Megi sa bacanja.

22. minut, 51:48 – Iljasolu je raspoložen na startu treće četvrtine, pogađa „na drugi obruč“. Sada je Hanga na liniji za slobodna bacanja i pogađa.

21. minut, 51:46 – Mega ne korisrti napad prkeo Đurišića. Iljasolu sada pogađa trojku Nedović uzvraća istom merom. Igra se brzo na startu treće četvrtine. Sada Plavšić pogađa iz reketa.

II Četvrtina

18. minut, 42:41 – Mnogo lakih poena za crveno-bele. Giedraitis je sada precizan. Zvezda je preuzela vođstvo. Hanga vezuje dve trojke! Milijašević odgovara istom merom sa druge strane. 

16. minut, 34:36 – Đurišić ide na Tobija i ne koristi šut sa poludistance. Mega još uvek ima napad, ali ga ne koristi. Vraća Sferopulos u igru Hangu. Jelavić pogađa trojku! Igra se brzo, sada Nedović pronalazi Davidovca koji zakucava. Plavšić gubi loptu, Nedović ponovo progirava Davidovca i vraća se u igru. Novi tajm-aut za Marka baraća.

15. minut, 30:33 – Đurišić beleži ofanzivni skok i postiže nove poene. Novi napada z aMegu, Jelavić ne koristi zicer. Sada, Miljenović pravi ličnu grešku i Nedović ide na liniju za slobodna bacanja.

14. minut, 24:29 – Nedović krade loptu i trči kontru, potom nesebično dodaje do Mitrovića koji zakucava. Trener Mege Marko barać traži tajm-aut.

12. minut, 20:29 – Mega ima prvi napad u nastavku. Lazić ne koristi novi pokušaj za tri poena, ali Tobi hvata loptu: Sada Teodosić šutira van balansa, a posle novog ofanzivnog skoka, ponovo Teodosić…nema koša. Lopta je u rukama košarkaša Zvezde. Tobi sada nije precizan. Serija promašaja na obe strane. Iljasolu pravi faul nad Teodosićem. Konačno poeni Zvezde. teodosićč je dodao do Tobija, koji je precizan iz reketa. Sa druge strane, jelavić pogađa trojku.

I Četvrtina

10. minut, 18:24 – Teodosić je sa loptom, a faul u napadu pravi Branko Lazić. Mega čuva vođstvo posle prve deonice.

9. minut, 15:22 – Zvezda nae koristi novi napad. Sa druge strane, Mega igra strpljivo. Ipak, Đurišić nekoristi novi pokušaj za tri poena. Igra se brzo, Zvezda neprecizna, a to Mega kažnjava poenima. trener crveno-belih Janis Sferopulos traži tajm-aut. Zvezda je primila čak 16 poena iz reketa.

8. minut, 15:20 – Đurišić pogađa trojku iz trka. Gidratitis pravi ličnu grešku, umesto njega je na terenu Dejan Davidovac. Na liniji z aslobodna bacanja je Filip Jović.

7. minut, 13:12 – Nedović je sa loptom, dodaje do Mitrovića koji je fauliran. Sada je u igri Dalibor Ilić.

5. minut, 13:10 – Zakucava Plavšić. Mega održava rezultatski priključak i prati u stopu crveno-bele.

 

4. minut, 8:6 – Mitorvić postiže nove poene. Period igre kada se igra koš za koš. I Bolomboj pogađa iz reketa.

2. minut, 2:4 – Zvezda otvara meč poenima, a onda se Đurišić podiže za tri poena i dodaje do Plavšića koji zakucava. Potom, Mega se brani i preko Miljenovića dolazi do poena.

 

Uoči meča:

U ovaj duel crveno-beli ulaze posle duplog kola Evrolige u kojem su poraženi od Panatinaikosa, i u kojem su savladali Virtus.

Pred ovaj meč, trener Janis Sferopulos je bio oprezan.

– Očekuje nas utakmica protiv vrlo mladog i talentovaog tima koji svoje mečeve igra sa puno entuzijazma i energije. Mi želimo da nametnemo naš ritam i da igramo utakmicu na naš način, ne dajući rivalu previše prilika koje želi. Ono što uvek ponovim, moramo da budemo skoncentrisani, fokusirani i da se držimo našeg plana igre svih 40 minuta kao u prethodnim mečevima – istakao je Janis Sferopulos.

Podsetimo, Zvezda je trenutno prvoplasirana ekipa u ABA ligi, dok se Mega nalazi na 6. poziciji

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter