Izvor: Tanjug
16.02.2023 u 22:08
0

Crvena zvezda preko Borca iz Čačka 89:64 do polufinalu Kupa Radivoja Koraća: Zakazan derbi sa Partizanom za plasman u finale!

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u četvrtfinalu završnog turnira u Nišu savladali Borac iz Čačka 89:64 (17:19, 18:12, 29:17, 25:16).

Crveno-beli su loše „otvorili“ meč, Borac je imao „plus 11“ u prvoj četvrtini (17:6), ali posle toga su izabranici Duška Ivanovića preuzeli kontrolu i obezbedili polufinalni duel protiv Partizana, sutra uveče od 21 sat.

Najefikasniji kod Zvezde bio je Luka Vildoza sa 18 poena, Nemanja Nedović postigao je 13, Filip Petrušev 11, a Fakundo Kampaco 10, uz šest asistencija Ognjen Dobrić takođe je ubacio 10 poena.

Kod Borca Đorđe Gagić i Marko Radonjić postigli su po 14, dok je Hanter Hejl meč završio sa 13 poena. Od 21 sat sastaju se FMP – Metalac, a pobednik će sutra igrati u polufinalu protiv Mege.

TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

„Mi smo došli u Niš sa ciljem da dobijemo tri utakmice“, rekao je trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović posle plasmana u polufinale Kupa Radivoja Koraća.

Rival crveno-belima u borbi za finale, sutra od 21 sat, biće Partizan.

Nominovani za nagradu Evrolige „Zvezda u usponu“ – Jam Madar i Alen Smailagić

„Znamo se odlično, igrali smo toliko utakmica jedni protiv drugih. Svaka je različita, takva će biti i u polufinalu. Mi smo ovde sa ciljem da dobijemo sve tri, u petak je druga, videćemo“, izjavio je Ivanović na konferenciji za medije.

Biće to četvrti „večiti derbi“ ove sezone, Zvezda je dobila prva dva, a Partizan poslednji u Evroligi.

Ivanović smatra da pobednika neće odlučiti dan odmora više, pošto je Partizan četvrtfinale igrao u sredu.

“Ako izgubimo u polufinalu, neće biti zato što smo igrali sada, pa sledeći dan“, poručio je Ivanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter