Izvor: Kurir
11.04.2024 u 20:38
0

ZVEZDA U ISTANBULU DOŽIVELA TEŽAK PORAZ: Teodosić ISKLJUČEN zbog protesta! Crveno-beli potpuno RAZBIJENI,na parketu INCIDENTI!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Efesa u Istanbulu rezultatom 100:55 u utakmici poslednjeg 34. kola Evrolige. Zvezda je sezonu završila sa skorom 11-23 na 16 mestu.

Efes je ovom pobedom obezbedio plaman u plej -in i završio je regularni deo sa skorom 17-17 na devetom mestu.

Pobednik meča Virtus- Baskonija biće osmi, a poraženi deseti na tabeli. Početak utakmice protekao je u obostrano nervoznoj igri sa mnogo grešaka na obe strane. Prvu četvrtinu obeležio je mali broj poena i završena je rezultatom 15:11 za Efes. Nakon toga sve je bilo u znaku domaćina.

Razigrao se Efes, ubrazao igru i pogađao iz svih pozicija. Na poluvremenu je bilo +14, 45:31. Kada se očekivao odgovor Zvezde usledio je potpuni potop i čak +32 na kraju treće deonice 76:44. Finiš utakmica obeležila je nepotrebna nervoza na parkertu najpre je isključen Teodosić. A potom zbog koškannja Džons i Bolomboj.

Četvrta četvrtina:

39. minut- Hanga pogađa koristi iopuštenost domaćina 92:53

38. minut – Hanga polovičan sa penala tek treći poen Zvezde u ovoj deonici 92:48, a potom Gedraitis poentira 92:50

35. minut – Domaćin nemilosrdno sipa čak + 48, 92:44. Smart konačno postiže prve poene za Zvezdu u poslednjoj deonici 92:46.

33. minut – Sjajni Brajant, njegov 24 poen 85:44.

32. minut – Zvezda se predala, razlika samo raste 83:44.

92:47 – Još jedna izgubljena lopta Zvezde. Dalibor Ilić promašuje za tri poena. Smart dolazi do prvih poena tako što je Vilis udario loptu u padu. Brajant promašuje trojku. Još nekoliko neuspešnih napada na obe strane.

90:44 – Brajant dolazi do lakih poena, da bi onda Efes ponovo odigrao dobru odbranu. Smart za tri poena ne pogađa. Sam je Jilmaz i on se upisuje. Nakon pogotka centar Efesa je ušao u nepotrebno grub kontakt i namerno gurnuo Lazića na parket. Tu je Bolomboj odreagovao da zaštiti saigrača pa je došlo do novih čarki na terenu. Sudije su ekspresno i kvalitetno reagovale i sprečile da izbije veći sukob. Sudije su gledale snimak i odlučine da isključe Džounsa i Bolomboja kako bi se potencijalno izbegao veći sukob. Tobi uzima šut koji nije njemu karakterističan i naravno da promašuje. Zvezda gubi 46 poena razlike.

83:44 – Smart promašuje trojku, ali Vilis neće, trojka za visokog igrača Efesa. Jago promašuje trojku. Tompson lako polaže na obruču, odbrana ne postoji. Smart u prodoru, ali Bobua izbija loptu. Dalibor Ilić gubi loptu od Bobue, a onda pravi nesportski faul. Pogađa bek Efesa oba pokušaja.

30. minut – Kraj treće četvrtine 76:44.

30. minut – Miloš Teodosić se iznervirao zbog egzibicionog poteza Tompsona, smatrao je to nesportskim gestom. Najpre je dobio tehničku grešku a potom je isključen do kraja meča.

28. minut – Nedović prekida seriju domaćina, potom Vilis sa penala siguran 68:41.

27 . minut – Trojka Brajanta, Zvezda potpuno razbijena 64:39.

26. minut – Oturu zakucava uz faul, raste prednost Efesa 59:39.

24. minut – Sjajan prodor Nedovića i pogodak uz faul. 54:39. Efektno zakucavanje Osmanija 56:39.

23. minut – Nedović postiže svoju prvu trojku 54:36.

22. minut – Nova trojka za domaćina Klajburn, Bolomboj pogađa sa druge strane 51:33

21. minut – Holuc trojkom otvara drugo poluvreme 48:31.

5. minut – 56:39 – Nedović napada daleko višeg Plajsa i pogađa polaganje i to uz faul. Precizan sa penala. Osmani nastavlja da igra fantastično i još jedno njegovo atraktivno zakucavanje. Za TV špice. Nedović do Bolomboja, ulazi u prodor i na njemu Holac pravi prekršaj. Lopta je sa strane.

4. minut – 54:36 – Dobra odbrana Giedraitisa, krade „živu“ loptu Klajburnu iz ruku. Jago u bloku sa Bolombojem, do Mitrovića, ali promašuje centar Zvezde. Osmani u kontranapadu promašuje polaganje, a onda Osmani pravi faul na Nedoviću. Lopta je sa strane.

3. minut – 54:36 – Osmani za tri poena za +20. Mitrović iz kratkog otvaranja do Bolomboja, koji iz floutera pogađa za dva poena. Klajburn pogađa o tablu preko ruke Mitrovića. Jago do Nedovića koji vraća tu trojku.

2. minut – 48:31 – Dobra prva odbrana Zvezde u drugom poluvremenu. Jago nabacuje loptu za Bolomboja, ali centru Zvezde ispada lopta iz ruku. Sam Holac za tri i naravno da koristi šut. Jago do Nedovića, jači kontak Klajburna ali bez faula. Jago promašuje trojku. Klajburn ipak ne promašuje.

Druga četvrtina

10. minut – 45:31 – Osmani ne prašta greške večeras. Ali prvi poeni Nedovića na ovoj utakmici, na dodavanje Mitrovića. Brajant lako ide do polaganja. Nedović fauliran od strane Brajanta, ovo je poslednji „mali“ faul. Dolazi Rokas do koša u finišu.

9. minut – 40:27 – Mitrović uzima težak šut iz okreta sa daleke dvojke i pogađa. Nismo ovo do sada viđali od njega. Vilis promašuje sa centralne pozicije, daleke dvojke. Hanga je iznudio kontakt i imaće dva slobodna bacanja. Hanga samo jednom pogađa sa linije slobodnih bacanja.

8. minut – 40:24 – Hanga ponovo gubi loptu, nastavlja se užasna košarka Zvezde. Tajmaut Sferopulosa. Nedović ide na prodor, dotura loptu do Mitrovića i fauliran je. Šutira bacanja i pogađa oba. Dobar protok lopte i Brajant ostaje sam za dva nova poena.

7. minut – 38:22 – Novi promašaj Giedraitisa za tri poena. Tompson ide na prodor, ali ostaje kratak. Hanga do Nedovića, pas za Ilića, Rokas ide na prodor i konačno dolazi do dva poena. Brajant napada Bolomboja i preko ruke cepa mrežicu.

6. minut – 35:20 – Rokas pokušava za tri, ali promašuje. Oturu ide ka košu, ali promašuje i ide na liniju slobodnih bacanja. Faul Teodosića. Precizan u oba pokušaja visoki igrač Efesa. Teodosić pokušava da doda bez gledanja, ali ukradena lopta. Napušta teren Teodosić. Novi faul i nova bacanja za Elajdžu Brajanta. Precizan oba puta sa penala. Najveća prednost za Efes. Jago do koša, ali blok Tompsona.

5. minut – 31:20 – Rokas dolazi do novih poena za dva. Tompkins je dobro učestvovao u napadu. Tompkins pravi sada faul na Brajantu, a sudije kažu da važi koš i da će biti dodatno slobodno bacanje. Dobar potez Teodosić na polaganju.

4. minut – 28:16 – Jago još jednom gubi loptu, ali onda i loš napad Efesa. Pa onda loš napad Zvezde. Trojka Brajanta, pa brz napad Zvezde. Teo pravi prekršaj da spreči potencijalni mismeč na niskom postu. Brajant napada Rokasa i dolazi prelako do poena.

3. minut – 23:14 – Bobua ostaje sam promašuje trojku, potom Tompson šutira daleku dvojku i pogađa. Teodosiću ispada lopta i ovo je deseta za samo 12 minuta. Užasna igra Zvezde. Pokušava Teoda vrati loptu dobrom odbranom, ali Osmani postiže dva poena.  Jago do Lazića, ali promašuje trojku. Brajant u prodoru šutira flouter i daje +9 za Efes. Sferopulos traži tajmaut.

1. minut – 17:14 – Osmani napada Teodosića, Oturu sam i koristi šansu, dva poena. Teo do Tompkinsa, koji koristi i pogađa trojku! Prelep napad Zvezde. Tompkins dobro pomaže u odbrani i tera Tompsona da promaši. Teodosić pokušava do Tobija, ali samo izgubljena lopta. Ipak Sferopulos traži čelendž i deluje da je u pravu. Ipak je nakon gledanja snimka doneta odluka da je Tobi poslednji igrao loptom. Efes ima napad

Prva četvrtina

10. minut – 15:11 – Jago gubi loptu i poklanja napad Efesu. Hvata se Brazilac za glavu, ne može da veruje kakvu je grešku napravio.Lopta sa strane. Tompson igra pik sa Plajsom, duplira. Napada koš, dodaje Osmaniju, ali novi promašaj. Teo organizuje poslednji napad, igra pik sa Mitrovićem, pas za Lazića u levi korner, ali Branko pravi grešku u koracima i poklanja loptu na 3.9 sekunde do kraja možda šutnu. Tompson pokušava sa osam i po metara, ali promašuje. Kraj prve četvrtine.

9. minut – 15:11 – Klajburn napada Rokasa Giedraitisa, pravovremeni faul Zvezdinog krila i biće lopta sa strane. Rokas napušta teren, Lazić je na terenu, čuvaće sada Klajburna. Jago kasni sa dodavanjem i gubi loptu, loš pas ka Mitroviću. Tompson do Klajburna, koji igra protiv Lazića, ali loše dodavanje i izgubljena lopta za Efes.

8. minut – 15:11 – Teodosić odmah po ulasku pokušava za tri poena,, ali neprecizan. Klajburn protiv Rokasa iz okreta i pogađa „bez koske“. Rokas fauliran od strane Klajburna, veoma je ljut na sudije što i ranije nisu koristili pištaljku. Jago do Mitrovića i lagano polaganje za nova dva poena. Osmani promašuje šut za tri poena. Teo do Mitrovića još jedan prelep napad i nova dva poena.

7. minut – 11:7 – Nedović umalo da izgubi loptu, ali Mitrović dolazi do nje i pogađa za dva poena. Larkin pokušava za tri poena, ali promašuje. Ipak, dolazi Efes do ofanzivnog skoka, Larkin ponovo ide na prodor, samo je ovog puta fauliran. Faul je na zemlji, lopta će biti sa strane, ali igra se nastavlja posle prvog TV tajmauta.

6. minut – 11:5 – Efes dolazi do nova dva poena. Zvezda pokušava preko Nedovića, ali nije njegova utakmica. Bolomboj dobija ruku na niskom postu, ali ne uspeva uz jak kontakt da pogodi. Plajs dobija loptu u desnom korneru za tri poena i cepa mrežicu.

5. minut – 6:5 – Klajburn napada Rokasa, dobija rampu i biće napad za Zvezdu. Jago šutira trojku, ostaje sam i pogađa! Holac gubi loptu. Dobra kretnja u napadu, Rokas se pozicionira, ali gazi aut liniju. Osmani zakucava brutalno preko Bolomboja! Možda i zakucavanje sezone!

3. minut – 4:2 – Klajbur promašuje i drugu trojku, a onda Holac krade loptu i sam u kontri zakucava. Nedović diže šut za tri poena, ali promašuje i daje novi napad za Efes. Plajs promašuje polaganje levom rukom, a onda Hanga gubi novu loptu. Moraće da izađe iz igre, Jago će ga zameniti.

2. minut – 2:2 – Haga i Nedović nisu uspeli da povedu nova dva vezana napada. Veoma dobar protok lopte Efesa, ali promašaj za tri. Nedović pokreće novi napad posle toga, veliki promašaj na polaganju, ali ofanzivni skok Bolomboja i koristi drugu šansu.

1. minut – 2:0 – Sudija podbacuje loptu prvi napad je za Zvezdu. Odmah Giedraitis rano pokušava, ali promašuje. Larkin neće promašiti polaganje na drugoj strani. Spušta Rokas loptu na Hangu, ali veoma neprecizno i lopta je za Efes. Klajburn pokušava da položi preko Bolomboja, ali ne uspeva da iskoristi.

Kakav ishod očekujete na meču Efes – Zvezda

GLASAJTE

Najava meča

Zvezda nema dobru tradiciju na terenu u Istanbulu, pošto do sada nikada nisu slavili protiv Efesa u gostima, a sudeći po kvotama kladionica, nisu favoriti ni u današnjoj utakmici. Zvezda u Istanbul putuje bez Topića, što se i ranije očekivalo. Međutim, uz Topića neće nastupiti Dejan Davidovac i Stefan Lazarević.

U domaćem timu, predstavniku Turske, očekuje se da gotovo svi igrači budu u konkurenciji za sastav, a tim se nalazi i u dobroj formi i veoma dobro igraju u poslednje vreme. U poslednjih šest mečeva ne znaju za poraz, a poslednji put su poraženi od strane Partizana.

Zvezda, sa druge strane, nije u dobroj formu u Ev

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter