Izvor: Informer.rs
14.06.2023 u 21:25
0

DUŠAN TADIĆ DOBIO NOVOG TRENERA: Iznenađenje na klupi Ajaksa

Holandski stručnjak Moris Stajn (49) zvanično je imenovan za šefa stručnog štaba "kopljanika".

Nekadašnji vezista naslediće Džona Hejtingu, koji je priveo prošlu sezonu kraju, a potom mu je sportski direktor Sven Mislintat saopštio da ne ispunjava uslove za poziciju glavnog trenera.

Stajn je karijeru počeo na klupi Den Haga, da bi potom vodio Venlo, Al Vahdu iz Emirata i NAC Bredu, a minulih godinu dana proveo je kao kormilar Sparte iz Roterdama. Upravo je sa ovim timom napravio najveći uspeh, pošto su crveno-beli trku u domaćem prvenstvu završili na visokom šestom mestu.

Očigledno je rukovodstvo velikana iz Amsterdama pomno pratilo njegov napredak, pa su, na iznenađenje mnogih, platili za Holanđanina i obeštećenje od 400.000 evra.

Potpisali su saradnju do leta 2026.

– Moris je oko 20 godina aktivan trener u profesionalnom fudbalu, od čega deset kao šef stručnog štaba. U svim klubovima za koje je radio rezultati su premašili očekivanja. Napravićemo dobar tim oko njega. Spreman je za iskorak, sigran sam u to – poručio je direktor Mislintat.

Desna ruka Stajna svakako će biti Dušan Tadić (34), kapiten Ajaksa i srpske reprezentacije. Očekuju se i određene promene u igračkom kadru „kopljanika“, s obzirom da je prošla sezona završena bez osvojenog trofeja, a u narednoj će igrati u Ligi Evrope.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AFC Ajax (@afcajax)

ŠOK NA „MARAKANI“ – BORJAN ODLAZI IZ ZVEZDE: Stiže Barakov golman od poverenja, zna se koliko će zarađivati
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter