Izvor: Tanjug
02.12.2022 u 19:02
0

Fudbalske reprezentacije Portugala i Južne Koreje plasirale su se u osminu finala Mundijala u Kataru! (FOTO)

Fudbalske reprezentacije Portugala i Južne Koreje plasirale su se iz grupe H u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Južna Koreja je ostvarila veliki uspeh pošto je pobedila Portugal 2:1 (1:1). Portugal je poveo golom Rikarda Orte u petom minutu, a izjednačio je Kim Jung-Gvon u 27. Pobedu Južnoj Koreji doneo je Hvang Hi-Čan u 91. minutu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Portugal je još ranije obezbedio plasman u osminu finala, a osvojio je prvo mesto u grupi iako je poražen od Južne Koreje 2:1 u trećem kolu grupne faze takmičenja (1:1).

U poslednjoj utakmici grupe H Urugvaj je pobedio Ganu 2:0 (2:0), ali to nije bilo dovoljno da bi se plasirao u osminu finala Mundijala u Kataru.

Gana nije iskoristila penal u 21. minutu, pošto je golman Urugvaja zaustavio udarac Andrea Ajuva. Urugvajci su za šest minuta postigli dva gola. Đorđijan de Araskaeta se upisao u strelce u 26. i 32. minutu. Do kraja meča nije bilo promene rezultata iako su obe selekcije propustile po nekoliko izglednih šansi.

Portugal je osvojo prvo mesto u grupi sa šest bodova, Južna Koreja i Urugvaj imaju po četiri. Međutim, Koreja je osvojila drugo mesto pošto ima gol razliku 4:4, a Urugvaj je treći uz gol razliku 2:2. Gana je poslednja sa tri boda.

EVO KO ĆE IZAĆI NA MEGDAN SA ŠVAJCARCIMA! Piksi doneo odluku koja zanima celu Srbiju

Portugal će u osmini finala igrati sa drugoplasiranom selekcijom iz grupe G u kojoj se nalaze Brazil, Srbija, Švajcarska i Kamerun.Južna Koreja će igrati sa prvoplasiranom selekcijom iz grupe G gde će stvari biti poznate nakon večerašnjih duela Srbija – Švajcarska i Brazil – Kamerun koji počinju od 20 sati.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter