Izvor:
18.11.2019 u 21:21
0

HOLANDSKI SAVEZ ISTRAŽUJE UVREDE NA RASNOJ OSNOVI: Prekinuta utakmica druge lige između Den Boša i Ekscelziora!

Fudbalski savez Holandije (KNVB) istražuje uvrede igrača rasnoj osnovi zbog kojih je sudija na kratko morao da prekine utakmicu druge lige.

Incident se dogodio u nedelju tokom utakmice Den Boša i Ekscelziora.

KNVB je u saopštenju naveo da je protokol za uvredljiva skandiranja sproveden na pravi način, kada je sudija Lorens Gerets izveo igrače sa terena u 30. minutu utakmice, posle uvreda upućenih tamnoputom fudbaleru Ekscelziora Ahmadu Mendesu Moreiri.

"Nažalost, rasizam je problem u društvu koji ponekad promoli glavu u fudbalu", navodi se u saopštenju.

KNVB naveo je da sarađuje sa upravom Den Boša kako bi se otkrili i kaznili odgovorni za skandiranje.

U izjavi za klupski sajt, Mendes Moreira rekao je da su mu navijači od prvog minuta uzvikivali svakakve stvari i da ga je to zabolelo.

To je poslednji u nizu rasističkih incidenata u evropskom fudbalu. Nedavno je u Italiji vređan fudbaler Breše Mario Baloteli, a zatim u Ukrajini igrač Šahtjora Tajson, koji je napustio teren u suzama, nakon što je reagovao na rasističke uvrede.

Fudbalski klub Den Boš izvinio se danas Mendesu Moreiri za prvobitnu reakciju, u kojoj je umanjio incident.

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter