Izvor: Informer.rs
26.06.2023 u 08:05
0

IGRAĆE SE LIGA ŠAMPIONA U HUMSKOJ! Partizanova deca će oporaviti klub u vratiti ga u vrh (FOTO)

Omladince crno-belih, posle osvajanja titule prvaka države, očekuje afirmacija u prvom timu.

Talentovani momci rođeni posle 1. januara 2004. godine uspeli su, za razliku od seniora, da donesu u Humsku šampionski trofej i tako obezbede učešće u najjačem klupskom takmičenju. Izabranici trenera Nenada Stojakovića (43) sezonu su završili kao lideri na tabeli, ispred večitog rivala Crvene zvezde, od kojeg su imali šest bodova više.

GUDELJ OSTAJE NA MESTU USPEHA: Srspki as još tri godine u Sevilji

Pokazala su Partizanova deca da je pred njima svetla budućnost, zbog njih će se i na drugoj strani Topčiderskog brda igrati Liga šampiona, što je za svaku pohvalu, pogotovo u trenucima kada je prvi tim zabeležio jedan od najgorih plasmana u istoriji kluba.

Pojedini igrači iz ove generacije već su osetili kako je to biti prvotimac, poput Mihaila Petkovića, Janka Jevremovića i Mateje Stjepanovića. Zato navijači od njih i još nekolicine bisera očekuje da naredne sezone iskoriste priliku i zablistaju na velikoj sceni.

– Da budem iskren, najviše očekujem od dečaka koji treniraju sa seniorima od prošlog leta ili zime. Tu pripadaju, deo su te priče i verujem da će u predstojećem periodu dobiti i znatno veću minutažu. Od Jevremovića očekujem da bude čak i nosilac tima. Nadam se da neće prerano otići za neki sitan novac, već da će u Partizanu uspeti da ostvari svoj san i napravi neki veliki rezultat. Što se tiče ostalih, tu su golman Đorđe Mihajlović, Nemanja Trifunović, Aleksa Čelić, Bogdan Mirčetić, Milan Aleksić… Imaće šansu, nadam se da će je iskoristiti. Moraju da shvate ono najvažnije, da zavisi samo od njih i da se fokusiraju na svoj rad i teren – kaže trener Nenad Stojaković na početku razgovora za medije.

Mladi stručnjak priznaje da nije bilo lako raditi u okolnostima i problemima koji su minule sezone okovali Humsku.

– Mi smo se trudili da na najbolji način prezentujemo Partizan i nekako smo uspevali da budemo izolovani od svih tih stvari. Naravno, ceo klub, sve selekcije, zavisni su od rezultata prvog tima, to je jasno. Trudio sam se i uspeo u tome da sačuvam energiju na stvari na koje mogu da utičam. To je i moja mala lična pobeda, da u vremenima kada seniori ne beleže sjajne rezultate, mi uspemo da osvojimo titulu. Žao mi je, naravno, zbog tog četvrtog mesta, jer sam od petlića u Humskoj, odlično osećam ovaj grb i znam kada neke stvari nisu dobre, a to nisu samo rezultati – jasan je Stojaković.

Omladinska škola crno-belih je među najboljima u Evropi, a oduvek je klubu zaštitni znak bio afirmacija talenata, pa navijači i sada očekuju nešto slično. Pogotovo što su šef stručnog štaba Igor Duljaj, sportski direktor Ivica Kralj i generalni direktor Miloš Vazura, upravo na prozivci potvrdili da će tinejdžeri dobiti priliku da se uz njihovu pomoć klub digne na noge.

– Ne mogu oni sami to. Potreban je ozbiljan plan za mlade momke, za one starije i strance. Da se talenti sačuvaju, da se istrpe i neke greške, jer ovaj klub je navikao publiku na pobede. Svaki rezultat koji nije dobar donosi kritičko razmišljanje, što je i normalno, ali mi unutra bi trebali da sačuvamo ono što imamo. Da u dogovoru sa onima koji su odgovorni za to, sa sportskim sektorom, procenimo pravi trenutak za određene igrače i kada bi trebali da budu bačeni u vatru. To je dugotrajan prosec, ne može da se radi od danas do sutra. Treba nam jedinstvo, da svoj ego utišamo i dozvolimo jedni drugima da imamo pravo na kritiku, na stav, ali i da donesemo dobre odluke za Partizan – naglašava Stojaković, kojem je prvi pomoćnik Miroslav Vulićević, bivši kapiten „parnog valjka“.

Mladi stručnjak ne krije da mu je osvojena titula veliki podstrek za još bolji i naporniji rad u predstojećem periodu.

 Ponosan sam na minulih godinu dana. Imali smo mnogo uspona, ali i padova, bilo je puno lepih stvari i uzastopnih pobeda. Kroz ovaj proces sam i ja postao bolji čovek i bolji trener, a siguran sam da su i momci napredovali u svakom smislu. Bili su uključeni u sve, jako je važno da su posle svake utakmice bili svesni gde su grešili, šta su mogli bolje, šta treba da poprave… Uspeli smo da budemo ujedinjeni, hrabri i fokusirani na cilj, koji smo postavili na početku sezone. Nismo imali magični štapić, morali smo svaki dan da pravimo male korake, da naporno radimo kako bismo došli ovde gde smo sada. Ključ je u detaljima, oni su nas doveli do kraja. Lako je da budem iza ove ekipe, kada iza sebe imam pobednike i ljude koji će da „poginu“ za uspeh – poručuje Stojaković.

Sada je izazov još veći, učešće u Ligi šampiona, a nekadašnji vezista tvrdi da su i tu ambicije visoke.

– Prvo, treba da budemo hrabri i da sanjamo velike snove. Moramo da postavimo jasan cilj. Prošle godine je jedna ekipa sa prostora bivše Jugoslavije, a to je splitski Hajduk, stigla do finala. AZ Alkmar je izbacio Zvezdu na penale… Sve to nama daje nadu i pokazuje nam da je sve moguće. Predstoji nam nova selekcija, neki igrači sigurno neće više biti s nama, ali doći će novi momci i treba sve to dobro da se uklopi. Od prvog dana nas čeka mnogo posla, moraćemo da budemo vredni i posvećeni – zaključuje Stojaković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter