Izvor:
27.03.2018 u 21:52
0

Joveljiić ušao i zapečatio: Srbija pobedila, Šveđani promašili penal u 90+2!

Ako ništa drugo, bar je utisak popravljen. I to značajno. Omladinci Srbije su pobedom okončali kvalifikacioni turnir za plasman na Prvenstvo Evrope, pošto su u Rumuniji savladali Švedsku – 3:2 (2:0).

Posle ubedljivog poraza od domaćina (0:4) i preokreta u susretu sa Ukrajincima (1:2), naše nade su konačno pokazale da ova generacija odiše kvalitetom. Šteta samo što to neće imati priliku da dokaže na završnom turniru u Finskoj.

Izabranicima Miloša Velibita za uspomenu je ostao trijumf nad skandinavskom selekcijom. Za njega su se pobrinuli Radov vezista Njegoš Petrović (17. minut) i tandem napadača Crvene zvezde, Jug StanojevDejan Joveljić. Prvi je poentirao već u 19, a drugi u 80. minutu, nepunih 60 sekundi pošto je zamenio Đorđa Jovanovića.

U međuvremenu su Šveđani uzvratili preko Mambonga (65) i Kulusekvskog (89), a imali šansu da izjednače u drugom minutu nadoknade vremena. I to iz penala. Skrivio ga je Jovan Vlalukin, prethodno crveni karton zaradio Jug Stanojev, ali je rezervista Berkvist promašio sa 11 metara i na taj način Orlići su takmičenje završili iznad današnjeg protivnika na tabeli Grupe 4.

Srbija je igrala u sastavu: Čupić – Vlalukin, Veselinović, Bošnjak, Devetak – Kojić, N. Petrović, L. Ilić (od 89. Veličković) – Stanojev, Maksimović (od 71. Terzić) – Jovanović (od 80. Joveljić).

Mozzartsport
Foto: crvenazvezdafk.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter