Izvor: Arenasport.com
24.03.2023 u 15:20
0

Kvalifikcije za EURO 2024: Kapiten Mbape predvodi Francusku protiv Holandije

Borbu za plasman na Evropsko prvenstvo svetski vicešampion Francuska započinje utakmicom protiv Holandije na svom terenu.

„Trikolori“ će rivala ugostiti na stadionu „Francuska“ u Parizu, a na ovom susretu kao kapiten će ih predvoditi Kilijan Mbape koji je pre samo nekoliko dana promivisan u novog predvodnika ove generacije nacionalne selekcije.

Biće ovo prvi meč Francuske od poraza posle penala od Argentine u finalu Svetskog prvenstva, tako da nema sumnje da će izabranici Didijea Dešana imati poseban motiv protiv Holanđana.

Utakmica u glavnom gradu Francuske se igra u petak, 24. marta od 20.45 časova.

Grupa B, prvo kolo

Francuska – Holandija 20.45
Gibraltar – Grčka 20.45

Derbi meč 1. kola grupe F kvalifkacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine biće odigran u petak u Švedskoj, gde gostuje selekcija Belgije.

Domaći tim će posle mnogo vremena u timu imati veterana Zlatana Ibrahimovića, koji se vratio u nacionalni tim, dok je kod Belgijanaca nakon neuspeha na Mudnijalu u Kataru prošle godne došlo do svojevrsne smene generacije.

Utakmica u Švedskoj se igra u petak od 20.45 časova.

Grupa F, prvo kolo

Švedska – Belgija 20.45
Ausrija – Azerbejdžan 20.45

Komšijski derbi u grupi E kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo igra se u Češkoj koja će ugostiti severne susede Poljake.

Dve selekcije su do sada odigrale osam međusobnih duela, od kojih je samo polovina imala takmičarski karakter, a ostale su bile prijateljske i nikada se do sada nije dogodilo da se meč završi bez pobednika.

Četri puta su slavili Česi i isto toliko Poljaci.

Meč u Češkoj se igra u petak, 24. marta od 20.45 časova.

Grupa E, prvo kolo

Češka – Poljska 20.45
Moldavija – Farska ostrva

„Orlovi“ započinju kvalifikacije za EURO 2024. godine protiv Litvanije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter