Izvor: Arenasport.rs
23.02.2023 u 15:31
0

Liga konferencija: Partizan na korak od osmine finala

Minimalna prednost za crno-bele 1:0 pred revanš duela sa ekipom Šerifa

Fudbaleri Partizana večeras od 18.45h u Beogradu na svom terenu dočekuju Šerif u okviru šesnaestine finala Lige konferencija. Prvi meč u Moldaviji završen je pobedom crno-belih (1:0), koji su na taj način obezbedili prednost pred revanš duel.

Izabranici Gordana Petrića su svega pet dana pred gostovanju Šerifu doživeli težak poraz kod kuće od ekipe novosadske Mladosti (0:4). Međutim, ekipa je uspela da se podigne i pogotkom Rikarda Gomeša dođe do trijumfa u Tiraspolju.

Tri dana kasnije, Partizan je slavio i na gostovanju u Subotici u okviru Mozzart Bet Superlige Srbije sa 2:1 protiv Spartaka, što znači da će ekipa u dobrom raspoloženju dočekati revanš.

Ipak, ono što ne raduje trenera Gordana Petrića su kadrovski problemi. Pored Igora Vujačića, koji će odsustvovati zbog crvenog kartona, na raspolaganu neće imati ni Patrika Andradea:j

„Patrik Andrade je pre prvog meča imao problem, a onda je snimak magnetnom rezonancom pokazao da nema ožiljak, da bi se tokom gostovanja u Subotici ispostavilo da je iskidao ložu i biće do četiri sedmice odustan sa terena. Ljubomir Fejsa i Bibars Nahto su imali povišenu temperaturu, ali se nadam da će biti spremni. Ne smatram da je meč sa Spartakom potrošio igrače. U odnosu na jesen ekipa je spremnija, u krajnjoj liniji su se momci minulih dana odmorili“, rekao je Petrić, a potom pohvalio protivnika:

„Biće zahtevna utakmica. Šerif se pokazao neugodnim protivnikom, igrači su mu brzi i jaki. Moraćemo da uradimo dosta domaćih zadataka. Ako prođemo imamo sigurnost. Dosta ljudi gleda ovaj meč kao rešavanje problema, ja – ne. Možemo da se opredelimo da li ćemo stajati nisko, u srednoj zoni ili visoko. Šerif će morati da rizikuje, a mi moramo da budemo pametni i koncentrisani. Ko je gledao Liverpul – Real svedočio je kakve su greške napravljene, zato moramo da budemo spremni“, istakao je šef stručnog štaba Partizana.

Potencijalni sastavi:

Partizan: Popović, Filipović, Marković, Ilić, Urošević, Belić, Traore, Menig, Dijabate, Pantić, Gomeš

Šerif: Koval, Zouri, Kiki, Kpoco, Badolo, Diop, Kajbu, Talal, Tapsoba, Antimven

Liga konferencija, revanš mečevi 1/16 finala:

Kluž – Lacio 18.45
Partizan – Šerif 18.45
Anderleht – Ludogorec 18.45
Dnipro – AEK Larnaka 18.45
Bazel – Trabnzon 21.00
Fiorentina – Braga 21.00 
Gent – Karabak 21.00 
Leh Poznan – Bodo/Glimt 21.00

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter