Izvor: Novosti.rs
29.06.2023 u 13:42
0

PARTIZAN DOVEO TREĆE POJAČANJE: Crno-beli imaju novog golmana

Treće po redu pojačanje u letnjem prelaznom roku je Aleksandar Jovanović, srpski golman koji je donedavno čuvao mrežu kiparskog Apolona iz Limasola.

Jovanović je svoju profesionalnu karijeru započeo u Radu 2009. godine, a potom je bio u Palilulcu, Paliću, Donjem Sremu i Radničkom. U leto 2016. godine se seli u Dansku gde je potpisao četvorogodišnji ugovor sa ekipom Orhusa. Branio je i u redovima  španskog Deportiva iz La Korunje, pored navedenog Apolona iz Limasola.

Jovanović je debitovao i za reprezentaciju Srbije na prijateljskom susretu sa Ukrajinom, novembra 2016. godine u Harkovu.

Sa crno-belima je potpisao ugovor na tri godine.

Po potpisivanju ugovora Jovanović je rekao:

– Pojavilo se interesovanje Partizana u decembru, pa u januaru, ali moj tadašnji klub Apolon nije hteo da pregovara. Ja sam tada odluku prihvatio profesionalno i korektno i nastavio da izvršavam svoje obaveze.

LEO MESI DOBIO TRENERA: Argentinac na klupi Inter Majamija
Svakako najuporniji da dođem u Partizan je bio sportski direktor – Ivica Kralj, koji je i najzaslužniji što sam ja ovde. Pregovori nisu bili laki između klubova. Trajali su duže, dok sam se ja lično brzo dogovorio sa Partizanom. Sve je na kraju ispalo kako treba i srećan sam što sam ovde – a potom i dodaje:

– Video sam se sa ljudima iz kluba, upoznao se i bio na stadionu. Ovo je zaista veliki klub, sa ozbiljnom istorijom i jako sam srećan što sam ovde. Došao sam da pomognem da se Partizan vrati gde mu je mesto i da usrećim navijače. Vraćam se u Srbiju nakon 7-8 godina, dosta zreliji i iskusniji. Smatram da je pravi momenat da dođem u klub i učiniću sve da se Partizan vrati gde mu je i mesto.

O „večitom derbiju’’ kaže:

– Večiti derbi je najveća utakmica srpskog fudbala, ali smatram da svakoj utakmici treba pristupiti sa maksimalnom koncentracijom. Ambiciozan sam veoma i daću sve od sebe da pomognem Partizanu. Takođe, smatram da golmani odlučuju veliki deo utakmice, to sam radio i ranije na Kipru, u Španiji i u Srbiji.

Svestan je i pritiska koji Partizan nosi.

– Pritisak jeste normalan, svesno dolazim u tu situaciju, ali to je za mene dodatna motivacija. Došao sam ovde jer znam šta me čeka, verujem da sam dorastao izazovu i trudiću se da to pokažem u budućnosti. U Partizanu je uvek lepo, a pogotovo ako ide dobro. Siguran sam da ćemo se svi truditi ove sezone da sve ide dobro i da imamo dosta dobrih momenata, kao i da navijače učinimo srećnim i da se u velikom broju vrate na stadion.

Crno-beli u petak kreću na pripreme u Sloveniju na kojima će se ekipi priključiti i Jovanović.

– Uskoro kreću pripreme u Sloveniji, jedva čekam da počnu treninzi i da se bolje upoznam sa ekipom. Neke saigrače već poznajem i verujem da mi neće biti teško da se uklopim. Dobar sam sa Andrijom Pavlovićem, Necom Stevanovićem i Nikolom Antićem.

Podsetimo, „parni valjak“ su do sada napustili Rikardo Gomeš, Hamidu Traore, Andres Kolorado, Milan Lukač, Slobodan Urošević i Ljubomir Fejsa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter