Izvor: BSC Happy/Telegraf
09.07.2023 u 17:56
0

SEVERINA DOLAZI U PARTIZAN! U Humskoj dugo tražili pravo pojačanje!

Mladi fudbaler stiže u Humsku kao slobodan igrač

Holandski internacionalac – Ksander Severina (22) pojačaće vezni red Partizana

Mladi fudbaler stiže u Humsku kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Ado Den Hagom, čije je boje branio u proteklom periodu. Radi se o momku koji je rođen u „zemlji lala”, no, poreklom je sa ostrva Kurasao (severno od Venecuele), koje je još uvek pod patronatom Holandije. Tu se i fudbalski školovao, u akademijama Sparte iz Roterdama, Kvik Den Haga i pomenutog Ado Den Haga, gde i potpisao prvi profesionalni ugovor leta 2021. godine.

Pomenuti klub je želeo da nastavi saradnju sa Ksanderom Severinom, jer je iza sebe imao veoma dobru sezonu i skrenuo pažnju nekolicine klubova (38 mečeva, osam golova i devet asistencija), međutim, igrač je želeo novi izazov i viši nivo. U Humskoj su dobili preporuku za Severinu, ispratili su sve mečeve u kojima je bio akter i odlučili da je vredno rizika da ga angažuju, tim pre što se radi o momku koji ima samo 22 godine i potencijal da se još razvija i napreduje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Xander Severina (@xanderseverina)

Partizanov sporstki sektor ga inače vidi i na poziciji desnog krila, gde će konkurisati sa Fusenijem Dijabateom, kada se i ako se reši taj “kratak spoj” sa sjanim igračem, ali i u centralnom delu terena, što mu takođe nije strano. Brzina, dobra kontrola i završni pas, kao i mogućnost da se nađe na poziciji na više pozicija u ofanzivi, jer je sposoban da ulazi u sredinu i stvara višak. bili su preporuka ljudima iz Humske da posegnu za mladim fudbalerom, koji je u načelu već dogovorio svoje uslove.

Ostalo je samo da Partizan i agent igrača ugovore još neke detalje sporazuma, pa bi vezista već početkom naredne sedmice trebalo da stigne u Humsku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter