Izvor: BSC HAPPY
30.03.2023 u 17:45
0

SUROVA FIFA! Indoneziji oduzeta organizacija Mundijala za mlade fudbalere!

Svetsko prvenstvo u fudbalu za igrače do 20 godina neće biti održano u Indoneziji, pošto im je Svetska fudbalska organizacija oduzela domaćinstvo.

Odluka o promeni domaćinstva pala je posle sastanka prvog čoveka FIFA Đanija Infantina i predsednika Fudbalskog saveza Indonezije Erika Tohira taj plan promenjen.

Indonezija i Irak su tražili da reprezentacija Izraela ne bude u grupi sa njihovim selekcijama, čak je na ulicama Indonezije bilo protesta zbog mogućnosti da ova selekcija zaigra sa Izraelom, a FIFA je na kraju presekla i oduzela im domaćinstvo. Svetsko prvenstvo za omladince održava se od 20. maja do 11. juna, pa je sve manje vremena za nalaženje novog organizatora.

 Uprkos odluci, ostajemo pri tome da pomažemo Fudbalskom savezu Indonezije te nastavimo proces transformacije nacionalnog fudbala nakon tragedije koja se desila u oktobru 2022. godine – stoji u saopštenju FIFA-e.

Na ovom Svetskom prvenstvu osim Izraela igraju Brazil, Kolumbija, Dominikanska Republika, Ekvador, Engleska, Fidži, Francuska, Gvatemala, Honduras, Italija, Novi Zeland, Slovačka, SAD, i Urugvaj.

Pre nekoliko meseci 130 navijača je stradalo nakon što je njih nekoliko hljada u Malangu utrčali na teren i sukobilo se sa policijom koja je odgovorila nasiljem i suzavcem. Savez je naveo da je doživotno suspendovao izvršnog direktora i bezbednosnog koordinatora ekipe Arema, domaćina subotnje utakmice, jer nisu obezbedili teren i blagovremeno izdali komandu za otključavanje kapija. Zbog nedostatka radnika, samo je nekolicini ljudi naređeno da otvore kapije, a oni još nisu stigli do nekih vrata kada su gledaoci počeli da jure kako bi pobegli od suzavca koji je ispalila policija u pokušaju da kontroliše navijače koji su uleteli na teren, rekao je portparol Saveza Ahmad Rijad.

STRAŠNA SCENA! Legendarnom Agueru STALO SRCE U PRENOSU UŽIVO! Uhvatio se za grudi, novinar u šoku! (VIDEO)
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter