Izvor: BSC HAPPY
11.05.2023 u 22:21
0

Katastrofalni Juventus bez šuta gubio do 97. minuta, ali je onda spasao živu glavu: U Sevilji se kreće od nule

Fudbaleri Juventusa uspeli su da izbore remi protiv Sevilje (1:1) u prvom meču polufinala Lige Evrope, iako su gubili do praktično poslednjih sekundi. Imali su Španci pobedu u džepu, ali je Luka Gati golom u sedmom minutu nadoknade spasao Staru damu i doneo joj dobar rezultat pred revanš u Andalusiji sledećeg četvrtka.

JUVENTUS – SEVILJA 0:1

Kraj utakmice.

85.minut – Oštar duel Rabioa i Badea. Bade je neoprezno intervenisao u šesnaestercu i pokupio Rabioa, koji je ostao da leži na travi. Prekinuta je utakmica na neko vreme da se Francuzu ukaže lekarska pomoć. Svi na stadionu su očekivali penal, ali ga nije bilo.

73.minut – Uspavanka. Potpuno je Sevilja umrtvila tempo i uvela meč u tok koji njoj odgovara. Utisak je da Španci rutinski privode posao kraju i, ukoliko se nešto bitno ne promeni, odneće prednost u Andalusiju za revanš.

60.minut – Šef stručnog štaba Juventusa, Masimilijano Alegri, odlučio je da nakon sat vremena igre izvadi i drugog srpskog reprezentativca, Dušana Vlahovića, koga je zamenio Arkadijuš Milik.

55.minut – Jalova inicijativa domaćina. Prepustila je Sevilja loptu Staroj dami, ali praktično kontroliše sve u pozicionoj igri. Izuzetno organizovano igraju gosti i ne dozvoljavaju Juventusu da bilo šta napravi.

Poluvreme: Juventus – Sevilja 0:1.

40.minut – Mnogo bolji gosti. Krenuo je Juve silovito, nametnuo se od starta, ali je to bilo kratkog daha. Praktično posle one šanse Vlahovića, Stara dama je potpuno stala i Sevilja je mnogo bolji rival.

39.minut – Novi napad Sevilje. Fino je tekla lopta u akciji Španaca, na kraju je usledila povratna do Rakitića koji je sa 20 metara raspalio pod prečku. Morao je Ščensni da boksuje loptu u korner.

34.minut – Veliki problem za Sevilju. Najbolji igrač gostiju na ovom meču mora van terena zbog povrede. Umesto njega ušao je defanzivac Gonsalo Montijel.

30.minut – Konfuzija u Juventusu. Potpuno su se pogubili igrači Stare dame posle primljenog gola. Mogao je to da iskoristi En Nesiri još jednom, ali nije spretno šutirao u situaciji jedan na jedan sa Ščensnim.

26′ GOOOOOOL! Sevilja vodi sa 1:0, strelac je Jusef en Nesiri. Bila je to sjajna kontra gostiju, u kojoj je potpuno pukla defanziva Juvea. Po desnoj strani je probio Lukas Okampos i poslao loptu na drugu stativu, odakle je usamljeni Marokanac bez problema zatresao mrežu. Hladan tuš u Torinu.

25.minut – GOOOOOOL! Sevilja vodi sa 1:0, strelac je Jusef en Nesiri. Bila je to sjajna kontra gostiju, po desnoj strani je probio Lukas Okampos i poslao loptu na drugu stativu, odakle je usamljeni Marokanac bez problema zatresao mrežu. Hladan tuš u Torinu.

19.minut – Au, št aje propustio Vlahović! Bila je to kombinacija srpskih reprezenativaca. Kostić je protutnjao po levoj strani i poslao oštar pas u sredinu ka Vlahoviću, golman Bono je izleteo i, očigledno, dekoncentrisao našeg napadača koji je gađao visoko preko prečke. Morao je Dušan mnogo bolje u ovoj situaciji, davao je golove i iz težih pozicija…

17.minut – Najbolja šansa u dosadašnjem delu meča! Imala je Sevilja korner, a jedan od igrača Juventusa je nespretno zahvatio loptu glavom i praktično asistirao Okamposu. Argentinac je sa 3 metra glavom šutirao, ali je Ščensni ponovo bio na mestu.

14.minut – Preti i Sevilja. Uspeli su Andalužani da se oslobode inicijative rivala, prebacili su težište na njegovu polovinu i došli u priliku da ozbiljnije zaprete. Posle centaršuta sa leve strane, Okampos je nadskočio Sandra, ali je glavom šutirao pravo u Ščensnog.

12.minut – Kostić u svom stilu! Otišao je visoko naš reprezentativac po levoj strani, dobio loptu i povukao pravo u šesnaesterac, usledio je šut pored dalje stative.

10.minut – Bez šansi. Ima Juve inicijativu, gotovo sve vreme se igra na polovini Sevilje, ali bez pravih prilika.

4.minut – Žestok duel Vlahovića i Gudelja. Ne štede se srpski reprezentativci. Gudelj je startovao na Vlahovića, koji ga je nenamerno udario laktom u predelu usta. Bilo je čak i krvi, ali su ubrzo naši reprezentativci pružili ruku jedan drugom.

3.minut – Bolji start Juventusa. Od starta je Stara dama nametnula ritam i napala Sevilju. Imala je već i korner, kao i prvi udarac ka golu – pokušaj Rabioa otišao je pored stative.

1.minut – Utakmica je počela.

Sevilja je loše počela sezonu, u jednom trenutku se čak borila za opstanak u La ligi, međutim serijom dobrih rezultata u poslednjih mesec dana napredovali su na tabeli, pa čak i stigli do polufinala Lige Evrope.

Setimo se, Sevilja je rekorder po broju osvojenih pehara u ovom takmičenju, ima ih čak šest (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020).

Juventus je gladan uspeha u teškoj sezoni gde je bio uzdrman kaznom oduzimanja 15 bodova u Seriji A, koji su mu potom vraćeni. Juve je tako ponovo drugi na tabeli, iza novog šampiona Napolija, pa će zato dati sve od sebe da proba da osvoji Ligu Evrope. I Vlahović i Kostić trebalo bi da budu u timu Alegrija.

U drugom meču polufinala, Roma će ugostiti Bajer Leverkuzen, I taj meč možete iz minuta u minut da pratite uz naš sajt.

BESPLATAN ULAZ NA MARAKANU ZA DECU DO 12 GODINA: Otvorena vrata na meču protiv Vojvodine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter