Izvor: Sportal.rs
13.04.2023 u 23:00
0

Au, šta su Đavoli ispustili! Junajted sam sebe uništio, a Vlahović sa klupe „nacrtao“ minimalac Juventusa: Hoćemo li u polufinalu LE gledati spektakl velikana?

Fudbaleri Mančester junajteda remizirali su sa Seviljom kod kuće u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope rezultatom 2:2, iako su do finiša imali prednost od dva gola. Đavoli su propustili veliku šansu da već posle prvih 90 minuta načine veliki korak ka polufinalu, gde bi mogao da ih čeka Juventus koji je dobio prvu utakmicu kod kuće protiv Sportinga rezultatom 1:0.

Do finiša utakmice na Old Trafordu činilo se da će Junajted rutinski odraditi posao i odneti plus dva na revanš u Andalusiju narednog četvrtka. Ali onda su Đavoli pronašli način da unište same sebe – postigli su dva autogola preko rezervista Tajlera Malasije i Harija Megvajera i ostali bez trijumfa.

A gotovo ništa nije ukazivalo da će to biti epilog ostrvskog okršaja. Ekipa Erika ten Haga je dominirala od starta. Golovima Marsela Zabicera u 14. i 21. minutu povela je sa 2:0 i pitala se za sve na terenu.

Odavali su Đavoli utisak da mogu da stvore šansu kada god požele. To su i činili u prvom poluvremenu, da bi onda u drugom delu potpuno stali. Ako izuzmemo pogođenu stativu Antonija iz 62. minuta, ništa konkretno Junajted nije napravio. Kao da se zadovoljio stečenim rezultatom i čekao da prođe vreme.

Kraj: Mančester junajted – Sevilja 2:2.

90+2′ – GOOOOOOOOL! Sevilja dolazi do poravnanja, strelac je Jusef En Nesiri! Ponovo je Marokanac glavom zahvatio loptu, a ona na putu ka mreži zakačila Harija Megvajera, promenila pravac i prevarila De Heu. Tačnije, na kraju je pripisan autogol Megvajeru.

61.minut – Stativa Antonija! Au kako je malo nedostajalo da Junajted postigne i treći gol. Bila je to brza kontra Đavola, loptu je po desnoj strani vukao Antoni, pa ušao u sredinu i sjajno gađao dalji ugao – stativa je bila saveznik Andalužana.

55.minut – Mirno drugo poluvreme. Junajted kontroliše igru, ali ne želi da pošto poto napadne. Zadovoljni su Đavoli sečenim vođstvom i svoju šansu će u nastavku vrebati, pre svega, iz kontri.

47.minut – Lukavo Antoni! Dugo se Brazilac nameštao, u svom stilu, tražio prostora za udarac, pa na kraju otvorio stopalo i gađao dalji ugao – lopta je otišla pored stative.

46.minut – Dve promene. Odlučili su treneri da izvrše izmene u poluvremenu, U domaćem timu je Varana zamenio Megvajer, a kod gostiju Navas Toresa.

Poluvreme: Mančester junajted – Sevilja 2:0.

45.minut – Fantastični De Hea! Sjajna odbrana španskog golmana koji je spasao svoj tim pred odlazak na veliki odmor. Nijanzu je šutirao, a De Hea refleksom reakcijom uspeo da spreči loptu da uđe u mrežu.

39.minut – Samo žuti za Lamelu. Umalo da Sevilja ostane sa desetoricom. Lamela je neoprezno nagazio Kazemira i sudija je konsultovao VAR, diskutovalo se da li da Argentincu pokaže crveni karton, ali se na kraju sve završilo na žutom.

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

 

32.minut – Poigrava se Mančester. Utisak je da Junajted stvori priliku kada god to poželi. Ubace Đavoli u višu brzinu, razmene nekoliko kratkih pasova i očas posla dođu pred gol Sevilje. Sada je Kazemiro šutirao, ali je na kraju izblokiran.

30.minut – Mnogo bolji Junajted. Čini se da će ovo biti igra mačke i miša. Đavoli su za barem klasu iznad Španaca i ne bi bilo iznenađenje ukoliko reše pitanje prolaska u polufinale već u ovoj utakmici.

28.minut – Prepustili su domaći malo loptu gostima, kako bi ih izvukli visoko i otvorili sebi prostor za neku novu ubitačnu akciju.

21.minut – GOOOOOOOL! Junajted vodi sa 2:0, ponovo je strelac Zabicer! Iz drugog plana je Austrijanac pobegao odbrani gostiju, dobio fantastičan pas Antonija Marsijala i zatim rutinski zatresao mrežu. Bojali su se navijači Junajteda da neće moći bez prvog strelca Markusa Rašforda, ali je Zabicer uzeo stvari u svoje ruke.

15.minut – GOOOOOOOL! Junajted vodi, strelac je Marsel Zabicer! Bila je to duga akcija domaćih, razmenjeno je nekoliko pasova, pre nego što je Bruno poslao loptu kroz sredinu do Zabicera, koji se ušunjao na ivicu šesnaesterca. Austrijanac se okrenuo i uz mali odbitak pogodio mrežu. Sjajne golgeterske sposobnosti pokazao je u ovoj situaciji doskorašnji vezista Bajerna.

12.minut – Antoni! Došao je u dobru poziciju Brazilac i snažno raspalio sa nekih 15 metara – Bono je sjajno reagovao i izbacio loptu u korner.

8.minut – Oslobodila se Sevilja. Uspeli su gosti da prebace težište igre dalje od svog šesnaesterca, uputili su i dva udarca ka golu Junajteda, ali van okvira.

5.minut – Jubilej za Ten Haga. Menadžer Junajteda vodi ekipu 50. put u karijeri. Nema dileme da će želeti da trijumfom začini ovaj mali jubilej.

4.minut – Šansa za Junajted! Izuzetno ofanzivno su Đavoli krenuli i ponovo zapretili. Marsijal je bio u šansi, međutim, na kraju samo prvi korner na meču.

2.minut – Poništen gol! Mogao je Junajted da povede već iz prvog napada, mrežu je zatresao Sančo, ali je sudija ipak signalizirao ofsajd poziciju krilnog igrača domaćih.

1.minut – Posle duže vremena naš reprezentativac Nemanja Gudelj se vratio na svoju prirodnu poziciju u veznom redu. Najveći deo sezone igrao je kao štoper.

Vlahović i Kostić su zajedno u Ligi Evrope upisali 14 golova i 15 asistencija, što ih kao tandem čini najbolji u prestižnom takmičenju. Upravo je to UEFA na zvaničnom profilu Lige Evrope istakla u prvi plan.

Juventus je ispao iz grupe Lige šampiona, obrukao se u duelima sa PSŽ-om, Benfikom i Makabijem iz Haife, ali je zato neprikosnoven u Ligi Evrope.

Stara dama će u četvrtfinalu drugog po rangu klupskih evropskih takmičenja igrati protiv Sportinga, a u slučaju prolaska dalje ići će na pobednika dvomeča Mančester junajted – Sevilja.

Dug je put do pehara, ali imajući u vidu da su crno-beli sve karte bacili na Ligu Evrope, cilj nije nedostižan.

Naime, Juventus bi osvajanjem ovog takmičenja mogao opet u Ligu šampiona, s obzirom da preko Serije A to, realno, ne može da ostvari zbog oduzetih 15 bodova u skladu s kaznom italijanskog fudbalskog suda.

Napadač Mančester junajteda Markus Rašford zbog povrede mišića propustiće dvomeč četvrtfinala Lige Evrope protiv Sevilje, kao i još nekoliko utakmica, saopštio je klub sa Old Traforda.

Engleski ofanzivac je povredu doživeo u subotu u meču sa Evertonom (2:0). Zamenjen je u 80. minutu, ali se ispostavilo da je povreda ozbiljnije prirode.

U ovom momentu ne zna se koliko će tačno trajati njegov oporavak, mada se očekuje povratak pred sam finiš sezone. Predstavlja to veliki problem za tim Erika ten Haga, pošto je Rašford najbolji strelac sa 28 golova u svim takmičenjima.

Junajted u četvrtak od 21 sat čeka Sevilju. Protiv najuspešnijeg kluba takmičenja (šest trofeja) pokušaće da nastavi put ka peharu koji je osvojio 2017. Posle toga ga očekuje put u Notingem u 31. kolu Premijer lige, pa revanš protiv Andalužana u Španiji.

UMESTO NEMAČKE, JOŠ JEDAN BISER IDE U SRBIJU! Posle Samardžića dobili smo novu „desetku“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter