Izvor: BSC HAPPY
18.04.2023 u 23:00
0

Leao ugasio lavu Vezuva: Milan preživeo dva penala i „pakao“ Napulja potezom za anale i polufinale – Napoli i Kvaradona nisu (još) evropski krem!

Milan je u polufinalu Lige šampiona! Sedmostruki prvak Evrope u pravoj ludnici od revanša prošao je Napoli remijem u Napulju 1:1, a sve zbog pobede u prvom meču na San Siru (1:0). Tim Stefana Piolija je posle 16 godina ponovo među četiri najbolja tima na Starom kontinentu i tamo će ga sačekati verovatno komšijski Inter, koji pred revanš ima 2:0 protiv Benfike.

Pravi triler viđen je na „Maradoni“ u pravom navijačkom paklu, uz dva promašena penala – po jedan na obe strane, iz kojeg je Milan izašao kao pobednik zahvaljujući golu Olivijea Žirua u 43. minutu.

Iskusni Francuz je išao po liniji od tragičara do junaka tako što je propustio da iskoristi penal, potom zicer, a onda je pogodio, ili nije smeo da promaši, prazan gol posle prave minijature Rafaela Leaa o kojoj će se dugo pričati. Pretrčao je turbo Portugalac 70 metara u neverovatnom sprintu i kao na tacni poslužio Žirua na praznu mrežu, što se ispostavilo kao ključan trenutak.

Napoli jeste uspeo da izjednači u samom finišu preko Viktora Osimena, ali je bilo prekasno. Tek minut i po vremena je imao, a mogao je tek malo ranije da unese pravu dramu. Tada je najbolji igrač Napolija Hviča Kvarackelija promašio udarac sa „kreča“, odnosno pročitao ga je Majk Menjon i tada je mogao da se nasluti kraj lavine emocija i erupcije uzbuđenja domaćina kao u obližnjem vulkanu Vezuv.

Uskoro opširnije…

U centru pažnje biće dešavanja sa „Dijega Maradone“, a u lajv blogu pratićemo i šta će biti na „Stamfordu“:

NAPOLI – MILAN 0:1

Kraj utakmice. Milan ide u polufinale Lige šampiona preko Napolija sa ukupnih 2:1, a u Napulju 1:1.

90+3 Napoli dolazi do izjednačenja! Raspadori je centrirao, a Osimen glavom konačno savladao Menjona. Izgleda kasno, ostalo je još samo minut i po do kraja…

89.minut – Još jedna velika šansa za Napoli, Olivera opet glavom i opet pored gola.

82.minut – Menjon brani penal Kvarackeliji! Francuski golman izrastao u junaka meča! Slično kao i Meret pročitao je u koju će stranu da šutira Gruzin.

80.minut – Penal za Napoli! Rukom je igrao Fikajo Tomori, Napoli sada može da se vrati.

74.minut – Da li je sve rešeno? Napoli kao da nema snage… Pokušao je slabo Rahmani, Menjon se nije ni pomučio…

64.minut – Napoli se trgnuo i mogao do izjednačenja. Usamljen je bio Olivera posle kornera na drugoj stativi, ali je jako loše udario loptu – pored gola. Morao je mnogo bolje.

59.minut – Prva izmena u Milanu. Braim Dijas ustupa mesto Žunioru Mesijasu.

56.minut – Period mirnije igre. Milan je spustio ritam, što mu u potpunosti odgovara i kontroliše dešavanja. Napoli za sada bez rešenja.

46.minut – Veliki promašaj Kvarackelije. Već za pola minuta nastavka je mogao da vrati svoj tim u igru, ali je prebacio gol iz peterca. Prvi put je prevario odličnog Kalabriju, ali nije ostao pribran u presudnom trenutku.

Poluvreme.

45+3 Napoliju poništen gol. Rukom je igrao Viktor Osimen, pre nego što je ubacio loptu u mrežu i uzalud „zapalio“ Napulj.

43.minut – Milan vodi u Napulju! Kako je proleteo Rafael Leao, čitavih 70 metara je trčao poput Frećarose, najbržeg voza u Italiji, i idealno poslužio Olivijea Žirua, koji ovo nije smeo da propusti. 0:1!

37.minut – Napoli oštećen za penal!? Leao je nespretno startovao i izbacio loptu u korner, ali se na snimku videlo da je prvo pokupio Losana, pa loptu. Međutim, glavnom sudiji Marčinjaku je iz VAR sobe sugerisano da nema govora o penalu.

28.minut – Žiru propustio zicer! Au, šta je sada odbranio Meret. Iskočila je velika šansa Francuzu, Meret je pao, ali nekako uspeo da ostavi nogu i odbrani…

27.minut – Menjon opet brani. Lobotka je iz prve šutirao posle nabačene lopte sa strane, ali pravo u golmana Milana.

22.minut – Brani Aleks Meret! Pročitao je italijanski čuvar mreže Olivijea Žirua i odbranio mu udarac. Tek drugi put u karijeri je Francuz promašio penal!

13.minut – Politano – blizu! Zanimljivo je pokušao udarcem s distance, ali je i golman Menjon dobro procenio. Samo gol aut…

8.minut – Veliki pritisak Napolija. Milan se brani sa bar sedmoricom igrača, kao da nema ambiciju da uzme loptu, kao da čeka neku kontru. Domaćin u posedu, ali nema rešenje za ovaj težak bedem. Kvarackelija je još jednom namučio Kalabriju, ali šutirao pravo u Menjona.

5.minut – Prvo uzbuđenje. Imao je Napoli slobodnjak na oko 25 metara, Mario Rui je probao kvalitetnim udarcem, ali je Rade Krunić u živom zidu glavom da odbrani gol. Domaćin je dobio samo korner.

3.minut – Milan namerava da „umrtvi“ utakmicu, jasno je već u uvo dnim minutima. Skroz suprotne želje ima Napoli, s ciljem da preko Kvarackelije ugrozi goste…

Stadion: Dijego Armando Maradona. Sudija: Šimon Marčinjak.

NAPOLI: Meret, Di Lorenco, Rahmani, Huan Žesus, Lui, Ndobele, Lobotka, Zjelinski, Politano, Kvaračkelija, Osimen.

MILAN: Manjan, Rui, Tomori, Kjer, Ernandez, Tonali, Krunić, Benaser, Leao, Dijaz, Žiru. 

ČELSI – REAL MADRID 0:2

Stadion: Stamford Bridž. Sudija: Danijele Orsato. 

ČELSI: Arizabalaga, Džejms, Fofana, Tijago Silva, Čaloba, Kukurela, Galaher, Kante, Fernandez, Kovačić, Haverc.

REAL MADRID: Kurtoa, Karvahal, Alaba, Militao, Kros, Kamavinga, Valverde, Modrić, Vinisijus, Rodrigo, Benzema

Uoči meča

Posebno zanimljivo biće u Napulju, gde budući šampion Italije dočekuje aktuelnog šampiona sa golom zaostatka iz prvog meča na San Siru. Napoli je izgubio poslednje dve utakmice od Milana (0:4, 0:1), pa na stadionu Dijego Armando Maradomna veruju da je vreme za osvetu.

Domaćin ima veći problem, ne zbog minimalnog zaostatka koji gotovo da i ništa ne znači u ovakvom revanšu, već zbog igračkog kadra. Čak četiri fudbalera su van stroja zbog povreda i kartona, mada ruku na srce nijedan nije iz ubitačnih startnih 11. Gosti su jedino bez Ibrahimovića, koji ionako ne igra.

Milan i Napoli, među ostalim velikanima, ispisali su istoriju italijanskog, samim tim i evropskog fudbala. Budući šampion Italije i aktuelni šampion treći put će odmeriti snagu u poslednjih mesec dana, a revanš meč četvrtfinala Lige šampiona izazvao je ogromnu pažnju među navijačima dva kluba posle onih 1:0 i 4:0.

I dok na stadionu Dijego Armando Maradona veruju da je vreme za osvetu, te da će (21.00) nadoknaditi minimalnu prednost rivala, evo kako je Milan na svom Instagram profilu najavio ovaj spektakl:

– Istorija se ponavlja – stoji u objavi roso-nera uz fotografiju na kojoj su Dijego Armando Maradona i Rud Gulit s kraja 80-tih godina.

Napoli je jedine dve šampionske titule osvojio upravo s Maradonom, po kojem stadion u Napulju danas nosi ime, a poznato je i kakva čuda je činio Rud Gulit s Rajkardom i Van Bastenom u najjačoj generaciji Milana. Ikone 80-tih!

RAT NAVIJAČA: Pogledajte kako su FANOVI Napolija cele noći MALTRETIRALI igrače Milana! (VIDEO)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter