Izvor: Sportal.rs
21.04.2023 u 12:20
0

„VEČITI“ DEFINITIVNO BEZ PUBLIKE: Zaključani Humska i Banovo brdo!

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije je definitivno prelomila – stadioni Čukaričkog i Partizana biće suspendovani posle divljavanja navijača na prekinutoj utakmici dva tima na Banovom brdu pre devet dana. To znači da će se Večiti derbi igrati bez publike 26. aprila u Humskoj.

Kako nezvanično saznaje Sportal iz izvora bliskih Fudbalskom savezu Srbije, do daljeg su, zbog nedavnih nereda na meču Čukarički – Partizan na tribinama stadiona na Banovom brdu, suspendovani stadioni Čukaričkog i Partizana.

Konkretnije odluke biće poznate početkom sledeće nedelje.

Kako smo ranije u toku ovog dana najavili, ovog petka je zasedala Disciplinska komisija FSS i donela, može da se kaže, očekivanu odluku, s obzirom na sva nesportska dešavanja na Brdu. To znači da će Čukarički predstojećeg vikenda dočekati baš Partizan iza zatvorenih vrata, kao što se moglo da se nasluti.

Ostaje da se vidi kolika će tačno biti kazna za oba kluba, pošto su gorepomenute sigurne, s tim da postoji bojazan po oba kluba da budu duže. Vreme i disciplinci FSS će otkriti tačno koliko.

Disciplinski postupak je otvoren na prijavu direktora Superlige Aleksandra Pivića, sa celokupnim materijalima, sve kako bi adekvatnu odluku donela nadležna Disciplinska komisija FSS.

Crno-beli već imaju debeo dosije sa svim navijačkim ispadima. Uostalom, već su ove sezone novčano kažnjavani za manje ispade, pa ne bi bilo iznenađenje da se Večiti derbi odigra bez prisustva gledalaca. Bio bi to još jedan poraz srpskog fudbala u „duelu“ sa huliganima i novi Večiti derbi pred praznim tribinama…

Printscreen Youtube / Arena sport TV

 

Šta se sve dešavalo na Brdu pre devet dana?
Derbi meč 30. kola Superlige Srbije između Čukaričkog i Partizana više puta je prekinut zbog divljanja gostujućih navijača, a posle duge pauze na kraju je doneta odluka da se nastavi dan kasnije, ali je odigran nedelju i po dana kasnije.

Sve je počelo tako što su Grobari bakljama zasuli teren na Brdu, sudija je više puta prekidao meč, spiker je upozoravao da će biti ispražnjen taj deo tribina, ali nije vredelo. Na kraju je policija isterala Grobare sa stadiona, ali je sa druge strane doletela stolica u teren i definitivno je stavljena tačka na meč.

Izbili su tada neredi, usledio je obračun Žandarmerije i navijača, među kojima je bilo uhapšenih.

Meč je odigran devet dana kasnije bez publike, Čukarički je pobedio Partizan 1:0, a i tada su usledile nemile scene, s tim da su sada igrači bili u glavnim ulogama.

ŠVAJCARSKA PRETI: Srbiju mogu da skinu sa liste nacionalnih UEFA konferencija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter