Izvor: BSC HAPPY
21.04.2023 u 11:42
0

ŠVAJCARSKA PRETI: Srbiju mogu da skinu sa liste nacionalnih UEFA konferencija

Švajcarski fudbalski klub Bazel bi mogao skine Srbiju sa 11. mesta rang liste nacionalnih UEFA kofecijenata.

Bazel se trijumfom u Nici plasirao u polufinale Lige konferencija i nastavio da popravlja nacionalni koeficijent svoje zemlje. Osvojio je švajcarski klub skoro dve trećine bodova za svoju zemlju u ovoj sezoni.

Zemlja čokolade, satova i sira je i dalje na 13. mestu sa ukupnim koeficijentom 31,175 ali sa šansom da napreduje dva mesta.

Sa druge strane, Srbija je na 11. mestu za sezonu 2024/25 i ima koeficijent 32,375, a Turska na 12. sa 32,100. Ukoliko Bazel u polufinalu zabeleži dve pobede i plasira se u finale popraviće koeficijent Švajcarske na 32.425 i podići je na 11. mesto Ako tamošnji klub zabeleži pobedu i remi i plasira se u finale, onda Švajcarska prestiže Tursku ali ne i Srbiju. Ukoliko sa dva remija Bazel prođe dalje i izgubi u finalu, onda Švajcarska ostaje na 13. mestu, a ako sa dva remija uđe u finale i osvoji ga, onda Švajcarska prestiže Tursku i Srbiju i sezonu će završiti na 11. mestu.

PRVI BODOVI ORLOVA U LIGI NACIJA Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila Sloveniju sa 4:1 (1:1)!
Tanjug/ AP Photo/Darko Vojinovic

 

Za Srbiju sve ostaje isto bila 11. ili 12, jer obe pozicije garantuju istu prolaznost u Evropi od leta 2024. i uvođenja novog sistema takmičenja. Dakle, dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dva u kvalifikacijama za Ligu Evrope i jedno u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Najvažnije je da Srbija ostane među 15 najboljih i zadrži dva predstavnika za Ligu šampiona. Čak i ako ostane iza Švajcarca i Turaka, Srbija bi i od 2025. trebalo da ima da predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona jer su Ukrajinci, Norvežani, Danci, Česi i dalje iza nas toliko da ne moramo trenutno da brinemo i imamo sve konce u svojim rukama. Ukoliko njihovi klubovi u sledećoj sezoni ne naprave mnogo bolje rezultate od naših i naša zemlja će vezati tri godine sa dva kluba koji će imati šansu da igraju u najelitnijem takmičenju i ukupno pet predstavnika u Evropi.

ZVEZDA MANČESTER JUNAJTEDA i bivši saigrač Nemanje Vidića bankrotirao

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter