Izvor:
20.09.2019 u 16:39
0

VELIKE PROMENE U EVROKUPOVIMA: Konferencijska liga od sezone 2021/2022!

Novo UEFA klupsko takmičenje zvaće se Evropska koferencijska liga i svoju debitantsku sezonu imaće 2021/2022.

Liga šampiona i dalje ostaje neprikosnovena, na drugom mestu ostaće Liga Evrope, dok će treće takmičenje, koje će za cilj imati da rastereti LE, po rangu biti na trećem mestu i pobednik Konferencijski lige obezbediće direktan nastup u Ligi Evrpope sledeće sezone.

O detaljima takmičenja raspravljaće se na sastanku predstavnika UEFA-e u Monaku, prenose "Večerenje novosti".

Šampioni svih evropskih zemalja i dalje će igrati u Ligi šampiona, ali ostale ekipe iz manjih država ići će u kvalifikacije za Konferencijsku ligu umesto u početnu fazu Ligu Evrope".

Format Konferencijske lige biće isti kao i format Lige Evrope – osam grupa sa po četiri kluba iz kojih pobednici odlaze među najboljih 16. Plan je da se broj klubova koji se takmiči u Ligi Evrope smanji s 48 na 32.

Mondo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter