Izvor: Novosti.rs
29.07.2023 u 16:54
0

VELIKI PREOKRET SRPKINJA NA STARTU EVROPSKOG PRVENSTVA: Kad Marina Maljković gleda sa tribina, ni rivalkama nije svejedno

ŽENSKA juniorska košarkaška reprezentacija Srbije je kroz pravi triler došla do pobede na početku "U18" Evropskog prvenstva čiji je domaćin litvanija.

U prvom kolu takmičenja po grupama, posle velikog preokreta u drugom poluvremenu, naš nacionalni tim je pobedio Izrael – 73:70 (16:20, 14:17, 18:20, 25:13).

Izrael je od početka nametnuo svoj ritam. Veliki problem Srpkinjama prestavljali su skromni procenti šuta, zbog čega je rival konstantno ima prednost.

Ipak, i pored nešto sporijeg starta, ekipa koju vodi selektorka Dajana Butulija uspela je da uhvati priključak. Početkom drugog perioda posle poena sa penala Nevene Rosić prišlo se na samo dva poena zaostatka – 20:18. Međutim, Izrael je uzvratio serijom 15:4 i polovinom druge četvrtine pobegao na 35:22. Do kraja prvog poluvremena viđena je mnogo bolja igra našeg tima, koji je ovaj deo zaključio serijom 8:2, pa se na veliki odmor otišlo sa sedam poena prednosti za Izrael – 37:30.

I po povratku iz svlačionica, situacija se nije bitno menjala. Naš tim je delovao sigurnije, ali je Izrael i pored toga uspevao da održi distancu, pa i da u poslednji period uđe sa devet poena prednosti – 57:48, a potom i „+12“, odnono 62:50, u 31. minutu.

Ali to nije pokolebalo Srpkinje, koje je sa tribina bodrila i selektora „A“ selekcije, Marina Maljković, ali i nekadašnja zvezda ženske reprezentacije, Sonja Vasić, svojevremeno Petrović.

Naime, Katarina Knežević je trojkom pokrenula naš tim ka preokretu. Marina Marčetić je zatim bila sigurna sa distance, pa Kneževićeva sa penala… Srbija je lagano topila prednost Izraela, sve dokse  poenima Nevene Rosić, tri i po minuta pre kraja nije došlo do poravnanja – 65:65, pa minut kasnije i vođstva – 65:67, koliko je bilo posle poena Dunje Zečević. Pred poslednji minut bilo je 70:71.

Čekalo se dugo na poene nekog tima…

Prva je bila sigurna Nevena Rosić, sa penala, četiri sekunde pre kraja. I, bilo je to, ispostavilo se, za konačnih 70:73 i pobedu Srbije.

Najefikasnija u našem timu bila je Nevena Rosić sa 18 poena, Katarina Knežević dodala je 15, uz osam skokova, Dunja Zečević 14, uz čak 18 skokova, od toga u napadu.

Sledeći rival Srbije, u nedelju od 12 časova, biće selekcije Portugalije, koaj je u prvom kolu pobedila Češku, 83:68.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter