Izvor: Informer.rs
08.06.2023 u 09:49
0

VREME JE ZA NOVU ERU: Evropski fudbal bez VELIKANA naredne sezone!

Odlazak Lionela Mesija u MLS označio je kraj velike fudbalske ere u Evropi.

Kristijano Ronaldo napravio je prvi korak kada je zimus dres Mančester junajteda zamenio za Al Nasrov, usledila je penzija Gereta Bejla, a poslednjih dana i „zvanično“ završena je velika era evropskog fudbala u 21. veku pošto je karijeru završio Zlatan Ibrahomović, dok su iz Evrope otišli Serhio Buskets, Karim Benzema i Lionel Mesi.

Francuski napadač je, na iznenađenje mnogih, odlučio da ode iz Real Madrida i potpiše ugovor sa Al Itihadom. Motiv je, naravno, bio novac, a u Saudijskoj Arabiji zaradiće astronomskih 220.000.000 evra za dve sezone. Za njim je krenuo Ngolo Kante koji je dobio 100.000.000 za godinu dana.

Tačku na veliku eru, iako u Evropi još uvek ima predstavnika njihove generacije, stavio je Lionel Mesi. Argentinac se rastao sa Pariz Sen Žermenom, na stolu imao ponudu Barselone i Al Hilala, ali je rešio da ode put Amerike i potpiše ugovor sa Interom iz Majamija. 

Primera radi, Lionel Mesi, koji je čitavu karijeru proveo u Evropi, najviše u dresu Barselone, a poslednje dve sezone u Pariz Sen Žermenu, osvojio je 38 trofeja! Uz to, čak sedam puta osvajao je Zlatnu loptu.

Kada govorimo o Karimu Benzemi, francuski golgeter u karijeri je branio boje Olimpika iz Liona i Real Madrida, a za to vreme uspeo je da dođe do 32 trofeja, te jedne Zlatne lopte.

Jasno je da se radi o dvojici igrača koja su osvojila pregršt trofeja tokom svoje karijere u Evropi, a ako na to dodamo da su u penziju otišli Geret Bejl i Zlatan Ibrahimović sa velikim brojem trofeja, te Kristijano Ronaldo koji se odlučio za Saudijsku Arabiju, jasno je da velika era na kraju ili je već završena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter