Izvor: Nova.rs
28.03.2024 u 10:05
0

ZOVU GA NOVI PELE: Već sa 17 godina ostvario DEČAČKI SAN, mladi fubaler kojem se divi svet

Sa samo 17 godina, brazilski napadač Endrik, može da kaže da je ostvario većinu snova koje je imao kao dečak.

Fudbaler Palmeirasa, koji će od naredne sezone igrati u Real Madridu, postigao je dva gola tokom internacionalne pauze za selekciju Brazila i to na „svetim“ mestima fudbala.

Prvo je protiv Engleske pogodio na „Vembliju“, da bi nekoliko dana kasnije isto uradio i na stadionu Reala – „Santjagu Bernabeu“.

Iza Brazilca je bajkovit period karijere, nestvaran za jednog tinejdžera, gotovo filmski. Prvo je u decembru vodio Palmeiras do titule prvaka u nacionalnom prvenstvu, potom je usledio potpis za najveći klub sveta, a onda je zablistao u dresu reprezentacije.

Endrik je protiv Engleske imao 17 godina i 246 dana, te je tako postao najmlađi strelac gola na „Vembliju“.

bog toga je mladi Brazilac dobio velike hvalospeve po engleskim medijima, koji su pričali o njemu kao o retko kome.

„Jednog dana će ovih 90.000 ljudi koji su danas bili na Vembliju moći da kažu da su bili tu. Ne samo zato što su gledali sjajan meč nego zato što su videli kako je Endrik postigao prvi gol za Brazil“.

Za reprezentaciju je debitovao 17. novembra 2023. godine, ali u dva odigrana meča nije postigao gol. Igrao je osam minuta na debiju protiv Kolumbije. Pa 18 protiv Argentine, a u meču sa Engleskom u igru je ušao u 72. minutu i odigrao 20 minuta. Uz gol.

Nakon meča sa Španijom, predsednik Reala Florentino Perez pozvao se u svlačionicu Brazila samo da bi zagrlio Endrika i poručio mu: „Svi te čekamo.“

Već od ranije je poznato da su Palmeiras i Real ugovorili transfer vredan 45 miliona evra, te je jasno da su Madriđani dobili novu zvezdu.

Postao je Endrik i najmlađi strelac Brazila još od „zubatog“ Ronalda koji je svoj prvi gol za reprezentaciju dao sa 17 godina i 224 dana.

Brazilci, ali i svetski mediji ga već porede sa slavnim Peleom, najboljim fudbalerom Brazila u istoriji.

“On je već sada zvezda. Ovo što je uradio ove sezone je neverovatno. Brazil, Real Madrid i svetski fudbal imaju zvezdu za narednih mnogo godina. Žao mi je što nije izabrao Barselonu, voleo bih da je prešao tamo ali on je taj koji donosi odluke u svom životu i želim mu da uživa u fudbalu, a svetski fudbal će sigurno uživati u njemu”, rekao je Luis Suarez, čuveni napadač krajem prethodne godine.

Endrik je za 17 godina odigrao 82 meča, postigao je 27 golova i upisao je tri asistencije. Iako je tako mlad, krasi ga izuzetna jačina i teško ga je odvojiti od lopte.

Tehnika nije na zavidnom nivou, ali mladi Brazilac ima mnogo vremena da je usavrši.

Snažan šut biće mu od pomoći u Evropi, a i taj golgeterski njuh koji je pokazao protiv Engleske i Španije samo će mu biti veliki plus.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter