Izvor: Alo.rs/Tanjug
18.09.2023 u 08:35
0

IVANA JOŠ JEDNOM POKAZALA ZAŠTO JE NAJBOLJA: Vuleta pobedom u Judžinu do šampionske titule u Dijamantskoj ligi

Srpska atletičarka Ivana Vuleta pobednica je finala Dijamantske lige u Judžinu u skoku u dalj, pošto je skokom 6,85 metara u poslednjoj seriji stigla do pobede i titule šampiona prestižnog takmičenja.

Vuleta je stigla do prvog mesta ispred Ese Brume iz Nigerije. Obe su skočile po 6,85, a u tim slučajevima se gleda drugi najbolji skok takmičarke.

Tu je bila bolja Srpkinja jer joj je drugi najbolji skok bio 6,77, a Nigerijki 6,69. Treća je bila Amerikanka Kvaniša Burks sa 6,77.

Pobedom na finalu Dijamantske lige Vuleta je na najbolji mogući način krunisala fantastičnu sezonu u kojoj je pre samo tri nedelje postala svetska šampionka u Budimpešti.

– Osećam se neverovatno. Srećna sam što sam mogla da dođem ovde, pre svega, zbog svog bola i stvari sa kojima se mučim zbog povrede Ahilove tokom cele sezone. Stvarno sam želela da završim sezonu na način na koji sam planirala, pa sam jako srećna zbog mog trofeja. Petog, to je ludo – zaključila je Ivana Vuleta.

JOŠ JEDNA MEDALJA, PA KRAJ! Ivana Vuleta iznenadila publiku!

Srpska skakačica udalj prvu Dijamantsku ligu osvojila je 2016. godine, zatim i 2017. da bi od 2021. do sada uspostavila pravu dominaciju sa još tri titule. Nijedna druga takmičarka u ovoj disciplini nema više od dva pehara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter