Izvor:
21.03.2024 u 16:52
0

KARI PEŠIĆ ISKRENO O GRUPI SMRTI: Olimpijske igre biće jedan od najtežih turnira u istoriji, nije loše što prvo igramo sa Amerikom

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, govorio je o predstojećim Olimpijskim igrama.

Srbija je nedavno saznala da će u grupnoj fazi igrati protiv selekcija SAD, Južnog Sudana i pobednika kvalifikacionog turnira u Portoriku.

„Za nas nije loše da igramo prvu utakmicu protiv Sjedinjenih Država, a drugo, ako se plasiramo u četvrtfinale, koje je uvek jedna od najvažnijih utakmica na bilo kom velikom turniru, Svetskom prvenstvu, Evrobasketu ili Olimpijskim igrama, ne bismo se suočili sa njima u četvrtfinalu“, rekao je Pešić za sajt FIBA.

SRBI OSTAVILI NEIZBRISIV TRAG U RUSKOM FUDBALU: Poštuju nas kao Brazilce, nekima se i danas klanjaju!

Pešić se pribojava i drugih timova, ne samo Amerike, koja dolazi u najjačem sastavu.

„I drugi timovi u našoj grupi su opasni, veoma dobri, sa potencijalom da dobiju Portoriko, Italiju ili Litvaniju, timove sa kojima smo se susreli na FIBA Svetskom prvenstvu u košarci 2023. Južni Sudan je bio odličan tim na Svetskom prvenstvu u Manili, igra modernu košarku, veoma agresivnu, sa tranzicionim napadom, i to je samo još jedna potvrda da će svaka utakmica na ovom turniru biti teška.“

Biće mnogo konkurenata za medalju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FIBA Basketball World Cup (@fibawc)

„Od 12 timova koji bi bili tamo, verovatno deset njih oseća da bi moglo da se bori za medalje. To je nešto što se nikada nije dogodilo u istoriji Olimpijskih igara. To je jedan od najtežih turniri u istoriji.“

Još uvek se ne zna da li će Nikola Jokić i Vasilije Micić igrati u Parizu, ali svi se nadaju njihovim pozitivnim odgovorima.

„Ako želite da dođete do medalja, morate pobediti u svim utakmicama do polufinala, većina igrača, kao i dve trećine našeg tima su iz iste generacije, rođeni 1994. i 1995. godine. Nadamo se da će igrati još dva igrača iz ove generacije, jer su to Nikola Jokić i Vasilije Mićić.

Sezone su im izuzetno duge, da vidimo da li će je završiti bez povreda i problema. Ima i drugih igrača, ali govorim o Jokiću i Mićiću jer su oni bili deo te iste generacije i velika je prednost ako imate igrače koji su dugo igrali zajedno, iz FIBA U16, U18 ili U20 turniri. To je svakako bio razlog zašto smo igrali dobru košarku u Manili“, zaključio je Pešić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter