Izvor: BSC HAPPY
21.05.2023 u 07:46
0

BUUUM! JOKIĆ I DENVER ZGAZILI LEJKERSE U LOS ANĐELESU! Još korak do VELIKOG FINALA

Nikolu Jokića još korak deli od osvajanja Zapadne konferencija sa Denver Nagetsima i plasmana u veliko finale NBA lige u kojem ekipa iz Kolorada nikad nije bila!

Denver je savladao Lejkerse usred Los Anđelesa rezultatom 119:108 (32:20, 26:35, 26:27, 35:26) i poveo sa 3:0 u finalu konferencije. Nagetsi bi do konačnog trijumfa nad Lebronom Džejmsom i drugovima mogli da dođu već u narednom meču koji će biti odigran u noći između ponedeljka i utorka od 2.30 časova.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Džamal Marej koji je ubacio čak 37 poena uz šest asistencija. Pratio ga je Nikola Jokić, koji je prekinuo niz od četiri tripl-dabl učinka u plej-ofu, a upisao je 24 poena, šest skokova i osam asistecija. Dvocifreni u gostujućem timu bili su Koldvel Poup sa 17 poena, Braun sa 15 i Porter sa 14 koševa uz 10 skokova i šest asistencija. Sve u svemu, Denver je ubacio 17 trojki!

Lejkerse je predvodio Entoni Dejvis sa 28 poena i čak 18 skokova i može se reći da je odradio sasvim solidan posao u odbrani. Da je neko „jezerdžijama“ pre meča ponudio da Jokića zaustave na „samo“ 24 poena sigurno bi oberučke prihvatili. Sasvim je druga priča što ovog puta ni to nije bilo dovoljno da ih „grumenje“ ne zatrpa. Lebron Džejms i Rivs postigli su po 23 poena, s tim da je „kralj“ imao i 12 asistencija. Sve je, međutim, bilo uzalud…

Denver je bolje otvorio meč, jer je imao raspoloženog Mareja, koji je od starta nemilice sipao u koš Lejkersa i do kraja prve četvrtine imao je 17 poena. Do poluvremena je skupio čak 30 koševa. Tako dobra igra kanadskog beka otvorila je mogućnost treneru Denvera Majklu Melounu da malo više odmara Nikolu Jokića, mada je u jednom delu meča bio prinuđen da Somborca štedi zbog broja faulova.

Jokić je već do poluvremena imao tri faula na svom kontu, ali je Denver ovog puta imao više raspoloženih igrača koji su imali fantastične epizodne uloge. Na kraju, kad se lomio rezultat, kad su Lejkersi na tri minuta do kraja krenuli u poslednju ofanzivu, svesni da bi porazom došli na ivicu provalije, stvar u svoje ruke preuzeo je srpski Džoker!

Nagetsi, naime, nikad nisu osvojili Zapadnu konferenciju i samim tim nikad u istoriji nisu igrali za šampionski prsten! Sad ih samo jedna pobeda deli od vanserijskog uspeha, a stekli su čak četiri meč lopte! Nema dileme da će pokušati da iskoriste već prvu!

Kako sad stvari stoje, veće su šanse da tim iz Kolorada u finalu igra protiv Majamija, koji je poveo 2:0 protiv Bostona uz dva „brejka“, iako su Seltiski pre početka finalne serije Istoka važili za velikog favorita.

SVAKI DAN MI JE KAO U RAJU! Nikola Jokić otvorio dušu! Nisam mogao ni da sanjam… (VIDEO)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter