Izvor: Telegraf.rs
23.05.2023 u 07:56
0

JOKIĆ ĆE SE BORITI ZA NBA PRSTEN: Denver „očistio“ Lejkerse, uz Nikolin istorijski tripl-dabl

Jokić je ostvario novi tripl-dabl, ovoga puta je srušio NBA rekord star 56 godina, a na kraju je imao učinak od 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija.

Denver Nagetsi su tim sa šampionskim genom i kao takvi će se zasluženo biriti za šampionski prsten, pošto su „pometlali“ Los Anđeles Lejkerse i slavili i u četvrtom meču finalne serije Zapadne Konferencije – 113:111

BUUUM! JOKIĆ I DENVER ZGAZILI LEJKERSE U LOS ANĐELESU! Još korak do VELIKOG FINALA

Iako su imali 15 poena zaostatka na poluvremenu, Nagetsi su na krilima Nikole Jokića odigali sjajnu treću četvrtinu (36:16) i po prvi put u istoriji će igrati veliko finale nakon što su pet puta bili u konferencijskom.

Vezao je Jokić pet poena u finišu meča, kao i asistenciju, da bi Lebron Džejms na pet sekundi do kraja promašio šut za produžetak. To je značilo samo jedno – Denver je šampion Zapada i u finalu čeka boljeg iz duela Boston – Majami (0:3).

Džamal Marej je ubacio 25 poena, Aron Gordon je bio sjajan sa 22, Porter standardno dobar sa 15 poena i 10 skokova, dok je i Kaldvel – Popu bio dvocifren sa 13.

Lebron Džejms je iza sebe imao sjajno prvo poluvreme, istorijsko. Ubacio je 31 poen, da bi u nastavku dodao samo devet i završio sa 40. Uz 10 skokova i devet asistencija. Dejvis je imao 21 poen i 14 skokova, Rivs 17, Šruder 13.

Od trenutka kada je utakmica počela, bilo je jasno da će Lebron Džejms biti taj na čije gorivo će Lejkersi ići. Postao je dvocifren već sredinom prve deonice, vezao je osam poena, od čega i onu ludu trojku kadaje samo hteo da doda i domaćin je posle 15:15 stekao prednost od 23:15 koju nije ispuštao.

Džejms je trojke u prvoj četvrtini šutirao 4/4 i Lejkersi su pred kraj deonice došli do osam poena viška (36:24). Jokić nije bio košgeterski raspoložen, ubacio je samo dva poena, ali je imao šest asistencija u prvih 12 minuta (34:28).

Tamo gde je stao u prvoj, Lebron je nastavio u drugoj četvrtini. Ubacio je svoj 23. poen i Lejkersi su prvi put stekli dvocifrenu prednost (43:33). U međuvremenu je upao i u frku sa Aronom Gordonom, posle čega su i Jokićeva braća skočila sa tribina, da bi sam Nikola takođe pogodio jednu nestvarnu trojku na +10 za rivala.

Loše je Denver igrao odbranu, i to u svakom smislu. I Šruder je ubacio svoju novi trojku, potom i Jokić još jednu (57:46), da bi Lebron deonicu završio sa rekordom i 31. ubačenim poenom za poluvreme u plej-ofu. Ujedno, prešao je granicu od 8.000 poena u doigravanju.

Sam Jokić je na pauzu otišao sa 10 poena, osam asistencija i četiri skoka, ali i sa tri lične greške.

Bez obzira na to, Jokić je krenuo od starta tu treću deonicu i sa četiri vezana poena, uz sjajnu odbranu celog tima, Denver je prepolovio zaostatak Lejkersa (75:67).

Ta serija, koja je na kraju bila 24:8, donela je Denveru prvo vođstvo na utakmici (82:81), a sve zahvaljujući Jokiću koji je u 32. minutu imao 20 poena, 13 skokova i 10 asistencija.

Gordon je potom pogodio svoju treću trojku, i uz sjajan skok i odbranu Nagetsi su pred poslednju deonicu imali vođstvo od 94:89. Međutim, ono se przo istopilo jer su Lejekrsi posle dva minuta izjednačili na 94:94 posle nekoliko promašaja Jokića u napadu.

Usledila je egal završnica, gde se Denver sjajno snašao posle 102:102 i na kraju je stigao do prvog pehara za najbolji tim na Zapadu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter