Izvor: Blic
17.03.2022 u 07:48
0

MAGIJA NIKOLE JOKIĆA! Čudesni Srbin prebacio granicu od 10.000 poena

Samo u prvom poluvremenu je imao učinak od 17 poena, devet uhvaćenih lopti i pet završnih dodavanja! U čitavoj ligi ove sezone je viđeno samo pet takvih igara u uvodna dva kvartala. Jednom je to izveo Kevin Durent, ostala četiri puta Jokić. Jedini je igrač uz Luku Dončića koji je od 1980. godine (uveden šut za tri poena) za 26 minuta ili manje uspeo da upiše makar 25 poena, 10 skokova i osam asistencija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U trećoj četvrtini srpski košarkaš se domogao i elitnog društva. Prebacio je marginu od 10.000 poena u NBA karijeri. Nije ni to sve, s ozbirom da je još ranije upisao preko 5.000 skokova i 3.000 asistencija. Do takvog učinka u tri glavne statističke kolone stigao je za 516 utakmica. Jedino je Leri Bird kroz istoriju najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja na planeti bio brži – za utakmicu (515). Iza centra Denvera ostao je legendarni Oskar Robertson, koji je do pomenutih brojki stigao za 525 utakmica. Neverovatno! Uz sve što smo naveli, vredi dodati i da je Jokić šutirao 10/14 iz igre i 7/7 sa linije penala! Pogodio je obe trojke koje je uzeo. Uspeo je i dva puta da ukrade loptu protivniku, a stigao je i da „zalepi“ efektnu blokadu Kristapsu Porzingisu.

Denver je već na poluvremenu imao 21 poen viška, u poslednjih 12 minuta ušao je sa 23 poena prednost, a do kraja su Vizardsi odahnuli jer je Maloun poslao Jokića na zaslužen odmor, te su uspeli da smanje razliku za pet poena.

Srbina je ispratio sve bolji Bouns Hajland sa 17 poena, 15 je dodao Monte Moris, po 14 su ubacili Eron Gordon i Demarkus Kazins, a dvocifreni su bili i Ostin Rivers sa 13, kao i Brin Forbs sa 10 poena. Treba dodati i da su košarkaši Denvera promašili nekoliko otvorenih šuteva posle Jokićevih dodavanja, te su tako sprečili 81. tripl-dabl u karijeri (regularna sezona + plej-of).U istom terminu Atlanta Hoksi su pretrpeli poraz u Šarlotu – 106:116. Bogdan Bogdanović dugo nije uspevao da namesti nišanske sprave, ali je na kraju pronašao kakav takav ritam pa je susret okončao sa 12 poena, četiri skoka i dve asistencije. Podbacila je prva zvezda Hoksa Trej Jang koji je za 38 minuta upisao svega devet poena, ali je ubeležio i 15 završnih dodavanja. Hornetse je do pobede predvodio Lamelo Bol sa 22 poena, 11 asistencija i osam skokova.

Težak poraz za sastav iz Džordžije, s obzirom da se sa Šarlotom bore za što bolji plasman u plej-inu, potencijalno i šesto mesto koje vodi direktno u plej-of. Sada ima negativan bilans (34-35) i pobedu manje od večerašnjeg rivala. Kaskaju Jastrebovi pet trijumfa za Klivlendom, koji drži poslednju kartu za direktan plasman u doigravanje.

I dok je Jokić rutinski dolazio do mesta u elitnom društvu i pisao istoriju, njegov glavni protivkandidat u borbi za MVP priznanje Džoel Embid je odigrao sjajan meč, ali je za razliku od Srbina morao da provede preko 34 minuta na parketu. Filadelfija je teškom mukom izvojevala trijumf u Ohaju protiv Klivlenda (118:114), uz 35 poena i 17 skokova kamerunskog centra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter