Izvor: Happytv.rs/Novosti.rs
03.11.2023 u 13:16
0

NE MOŽE SE POBEĆI OD DUŠKA: Partizan posle dve derbi pobede puca od samopouzdanja

Košarkaši Partizana će u šestom kolu najelitnijeg evropskog takmičenja gostovati Baskoniji.

Utakmica će se igrati u dvorani „Fernando Buesa“ u Vitoriji sa početkom u 20.30. Crno-beli su bili u velikoj krizi, poraženi su dva puta u Evroligi i jednom u regionalnom prvenstvu, međutim, sve je zaboravljeno nakon dva „večita derbija“.

Izabranici Željka Obradovića su savladali Crvenu zvezdu najpre u najelitnijem evropskom takmičenju, a zatim i u ABA ligi. Okršaj na evrosceni je bio daleko neizvesniji i zanimljiviji.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ 

 

U drugom susretu „parni valjak“ je igrao bez kapitena Kevina Pantera koji je morao da pauzira zbog povrede. Fren Kaminski je dominirao u poslednjoj utakmici sa 22 poena, dok je Aleksa Avramović imao učinak od 15 poena i 6 asistencija.

Zek Ledej je imao 13 pogodaka, izvanredan je bio i Pi Džej Doužer sa 12 poena i 8 dodavanja. Partizan trenutno ima dve pobede i tri poraza u Evroligi i nalazi se na deobi desetog mesta zajedno sa Panatinaikosom i Anadolu Efesom.

Željkovi puleni su se prošle godine sa Baskonijom sastali u drugom kolu i poraženi su nakon produžetka. Tri meseca nakon toga isti protivnik je počišćen sa terena u „Štark“ areni rezultatom 83:65.

Đoan Penjaroja više nije trener kluba. Nakon samo jedne pobede i četiri poraza u Evroligi saradnja je raskinuta, a u Vitoriju se ponovo vratio Duško Ivanović koji je do pre nešto više od nedelju dana bio šef stručnog štaba Crvene zvezde, ali je napustio klub samo pet dana pred prvi od dva večita derbija.

Crnogorski stručnjak je pravio velike uspehe u Baskiji i navijači će ga sigurno dočekati ovacijama, dok je predsednik kluba obećao nova pojačanja kako bi španski predstavnik nakon lošeg starta pokušao da se dokopa plej-ofa.

„TIM KOJI JE PROŠLE GODINE MORAO DA BUDE NA F4“ Ivanović hvali košarkaše Partizana, ovo će oduševiti navijače

Srpski predstavnik će sledeće nedelje ugostiti Fenerbahče, dok će Vanja Marinković i družina gostovati Olimpijakosu. Očekuje nas interesantna utakmica, a naša procena je da će iako visoka granica poena ipak biti prebačena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter