Izvor:
27.06.2019 u 17:13
0

SAŠA ĐORĐEVIĆ: OSVAJALI SMO MEDALJE I KADA SU NAM NEDOSTAJALA NEKA IMENA!

U intervjuu za sajt FIBA, selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, izneo je svoje želje za predstojeći Mundobasket.

Sudeći prema dosadašnjim potvrdama i prvom spisku selektora Aleksandra Saše Đorđevića, košarkaška reprezentacija Srbije nastupiće na Svetskom prvenstvu u Kini (31. avgust – 14. septembar) u trenutno najjačem sastavu.

Očekivano, odaziv svih NBA i evroligaških igrača na koje Đorđević računa učinio je da navijači počnu da maštaju i da "zakazuju" još jednu utakmicu protiv SAD – u polufinalu ili finalu.

Naša "A" selekcija sretala se protiv svetske sile "Broj 1" i u Španiji, na Mundobasketu 2014, kao i u Riju, na Olimpijskim igrama 2016. Svi koji vole košarku i navijaju za reprezentaciju nadaju se još jednom duelu protiv "Amera" i sanjaju povratak trofeja "Džejms Nejsmit" u Beograd, gde je stigao 2002. godine posle Indijanapolisa, kao i ovog juna, na turneji pehara FIBA organizovanoj u Knez MIhailovoj ulici u glavnom gradu.

– Mislim da je to cilj svima nama – rekao je Đorđević u četvrtak, u intervjuu za portal FIBA.

– Imamo ekstremno težak i zahtevan turnir pred sobom. Mnoge reprezentacije su sazrele, počev od Grčke sa Janisom Adetokumbom, apsolutno najdominatnijim igračem NBA lige. Francuska i Litvanija biće opasne za svakog protivnika i to su zezmlje koje bi trebalo da budu primer svima zbog načina na koji rade. Takođe, Rusija i Turska biće spremne da iskoriste priliku – dodao je "Sale Nacionale".

Naravno, Đorđević prati i Špance…
– Hoću da svim srcem čestitam Serđu Skariolu (selektoru Španije i asistentu u stručnom štabu Toronta) zbog njegovog uspeha (osvajanja NBA titule). Španija je takav tim da ima kontinuitet, kvalitet i rezultate, bez obzira na penzionisanje Navara i povredu Pau Gasola.

Lepo je govorio selektor i o Australijancima.
– Oni će doći na Svetsko prvenstvo sa devet ili deset NBA igrača – istakao je Đorđević i naglasio da će isti slučaj biti i sa Kanadom.

Što se tiče selekcije SAD, prvog favorita i branioca titule…
– Sa Gregom Popovičem na čelu i njegovim stručnim štabom, Amerika je pokazala koliko ozbiljno pristupa ovom takmičenju.

Ipak, uz dužno poštovanje svima, Đorđević ipak najviše razmišlja o svom timu, koji će se okupiti za malo više od tri nedelje.
– Verujem u to što radimo i u kvalitet igrača koje imamo, ali ne smemo da napravimo grešku i da pristupimo ovom letu sa idejom da smo mi ti koji će igrati finale i osvojiti. Posebno zbog toga što nas očekuje osam teških utakmica u 15 razmaku od 15 dana.

Upitan kako će da "balansira" velika imena u svlačionici, selektor odgovara da ga ta situacija ne brine.
– Naš tim je najbolji primer da imena ne igraju. Osvajali smo medalje i kada su nam nedostajala neka zvučna imena. Pobediće ona imena koja su potpuno spremna. Tako imena postaju legende – objasnio je stručnjak i legendarni košarkaš koji odlično zna o čemu priča.

Srbija će igrati prvu fazu Mundobasketa u Fošanu i rivali će joj biti Angola (31. avgust), Filipini (2. septembar) i Italija (4. septembar).

U sledeću rundu Svetskog prvenstva proći će po dve ekipe.

Izvor: mondo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter