Izvor:
12.04.2019 u 16:35
0

USKORO POČINJE BORBA ZA JADRAN I EVROLIGU: Crvena zvezda – Budućnost (19.00)

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti igraju u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu prvu utakmicu finalne serije plej-ofa ABA lige.

To predstavlja reprizu prošlosezonskog finala u kome je Budućnost pobedila 3:1 u seriji.

Kao i tada, i sada crveno-beli imaju prednost domaćeg terena ukoliko dođe do petog meča, odnosno "majstorice".

Budućnost je prošle sezone napravila brejk na startu serije (80:76), Zvezda je u drugom meču na domaćem parketu uspela da izjednači (69:56), ali su Podgoričani u "Morači" dobili sledeće dve utakmice (78:77 i 77:73) i pobedom 3:1 u seriji prvi put u istoriji postali regionalni šampioni, što im je omogućilo učešće u Evroligi.

Od dana, pa najranije do srede 17. aprila, a najkasnije do ponedeljka 22. aprila, na programu je njihova nova finalna serija .

Oba rivala su u polufinalu igrala po tri meča. Crvena zvezda se silno namučila sa Partizanom u dve utakmice, od kojih je prvu dobila posle produžetka 106:101, a drugu izgubila 67:70, da bi u trećoj, odlučujućoj nanela težak poraz "večitom" rivalu – 84:63.

Budućnost je ligaški deo završila kao treća, pa je "majstoricu" polufinalne serije morala da igra protiv Cedevite kao gost, ali je uspela da, posle dramatičnog finiša, slavi u Zagrebu – 78:73. Cedevita je kao domaćin povela u seriji (90:83), Budućnost je u "Morači" uzvratila udarac (87:72), a onda je usledio pomenuti treći meč, koji je bio i najneizvesniji.

Zvezda i Budućnost otvaraju seriju sa dve utakmice u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić". Posle mnogo peripetija, crveno-beli su uspeli da se izbore za igranje u "Pioniru".

Zvezda je sva tri puta pobedila Budućnost ove sezone. Prvo je bila bolja u finalu jadranskog Superkupa u Laktašima (89:75), a onda i oba puta u ABA ligi, 87:71 u Podgorici i 86:72 u Beogradu. Crveno-beli su u 22 kola ligaškog dela imali samo jedan poraz, i to od Cedevite u Zagrebu, dok su "đetići" prvu fazu regionalnog takmičenja završili sa učinkom 16-6, kao i drugoplasirana ekipa Slavena Rimca, koja je imala bolji skor u međusobnim duelima.

Izvor: Kurir.rs
Foto: fiba.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter