Izvor: BSC HAPPY
17.04.2023 u 19:57
0

Partizanova šetnja kroz Dalmaciju! Crno-beli na krilima Nanelija došli nadomak prvog mesta pred plej-of

Znatno teže nego što je to možda bilo očekivano u najavi susreta, crno-beli su uspeli da regionalnu avanturu uspešno nastave i u Dalmaciji.

Košarkaši Partizana upisali su pobedu u 26. kolu ABA lige na gostovanju ekipi Zadra – 78:88.

Najefikasniji kod crno-belih bili su Džejms Naneli sa 18 i Kevin Panter sa 15 poena, a pratili su ih Matijas Lesor i Dante Egzum sa 13, dok je Uroš Trifunović zabeležio 12.

Sa druge strane, kod domaće ekipe istakao se Huan Dejvis sa 22 poena, a podršku je imao u Dariju Drežnjaku, Arijanu Lakiću i Luki Božiću sa po 13 poena.

Već na startu susreta u Dalmaciji mogli smo da primetimo da je ekipa Željka Obradovića izuzetno raspoložena u napadu, a poeni su bili prilično ravnomerno raspoređeni. Dirigovao je igrom Avramović, pogađali su Ledej i Panter, dok je u reketu gospodario Matijas Lesor. To je dovelo crno-bele nadomak dvocifrene prednosti već u uvodnim minutima meča.

Pokazao je Zadar odgovor, pre svega preko Ramljaka i Lakića, ali je sa pet vezanih poena Trifunović uspeo da ponovo odvuče nešto komotniju prednost na konto gostiju. Nije želeo domaći sastav da se preda, naprotiv, te je preko Dejvisa izvlačio Lesora iz reketa i pravio prednost. To je dovelo do povratka na minus od samo četiri poena, ali je poenima Pantera i Egzuma u finišu „parni valjak“ na pauzu otišao sa plusom od devet poena – 15:24.

Zadar – Partizan 78:88

Kraj utakmice.

70:82 – DŽEEEEEJMS NANEEEELIII! Tri vezane trojke za američkog beka, a treća od njih je bila neverovatna, pošto je sa ramena izbacio loptu i pogodio na isteku napada.

62:76 – Naneli pogađa, ponovo kada je bitno! Dobro se namestio američki bek i pogodio izuzetno bitnu trojku.

62:73 – Strašan pogodak Uroša Trifunovića! Uzeo je loptu talentovani bek i sa poludistance iz okreta pogodio za plus 11.

60:71 – DANTE EGZUM! Trojka u previše bitnom momentu za Partizan, kojima ovakvi koševi vrede kao zlato.

57:66 – Uspeo je preko Egzuma Partizan da dođe do dvocifrenog plusa, ali Šantelj nakon lepo iskreirane pozicije vratio na „samo“ devet poena.

Kraj treće četvrtine!

55:64 – Uroš Trifunović sa linije penala postavlja konačan rezultat nakon 30 minuta košarke u Dalmaciji.

55:62 – Nestvaran pad u igri ekipe Željka Obradovića, sada u koš neće ni ono što deluje lako. Sa druge strane Zadar lako poentira iz tranzicije, te je na minusu od samo sedam poena.

51:62 – Ovo se već može okarakterisati kao nervoza u redovima Partizana. Košgeterski post traje već neko vreme, a Zadrani prete.

37:55 – Ekspresan odgovor Partizana, stižu dve trojke! Precizni van linije 6.75 bili su Trifunović i Panter.

37:49 – Na krilima raspoloženog Huana Dejvis Zadrani za početnih minut i po drugog poluvremena dolaze do serije 7:0. Ponovo je utakmica nešto življa.

Poluvreme.

30:49 – Siguran Partizan na kraju prvog poluvremena, te na odmor nosi veliku prednost od 19 poena.

30:45 – Uspeva Ramljak da ogovori i onemogući Partizanu da dođe do još ubedljivijeg plusa. Četiri vezana poena za iskusnog krilnog košarkaša.

26:45 – Partizanova kiša trojki u Zadru! Razbijaju crno-beli nemoćne domaćine, plus je čak 19 poena!

22:36 – Prekinuo je Luka Božić sa linije penala mini seriju Partizana, koji je preko Egzuma i Nanelija uspeo da povrati ubedljivu prednost.

20:31 – Uspevaju domaći da preko Drežnjaka dođu do nekoliko dobrih rešenja u napadu i spuste plus Partizana na 11 poena.

15:30 – Strpljivo igra Partizan u dosadašnjem delu meča. Laki poeni Egzuma i Lesora za maksimalni plus od čak 15 poena.

Kraj prve četvrtine!

15:24 – Poenima Egzuma završena je prva deonica u dvorani Krešimir Ćosić, nakon koje crno-beli imaju plus od devet poena.

14:22 – Odgovor Kevina Pantera! Igra se u serijama u Zadru, šesti poen za kapitena Partizana.

14:18 – Sa druge strane, sjajno susret počinje i Huan Dejvis! Odgovara nekadašnji centar MZT Skoplja sa pet vezanih poena i topi prednost Partizana.

9:18 – Sjajno igra Uroš Trifunović! Pet vezanih poena za talentovanog beka, koji je kasnije i lepo uposlio Ledeja koji je nakon finte pogodio sa poludistance.

9:14 – Pet poena vezali su domaći preko Ramljaka i Dejvisa, ali sa druge strane trojkom odgovara Trifunović!

4:11 – Talentovani Lakić dobro počinje meč za domaće. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde vezao je četiri poena, dok sa druge strane lako poentiraju Avramović i Lesor. Dobar početak meča za tim Željka Obradovića.

0:4 – Dobar početak Partizana na oba kraja parketa. Poeni Ledeja i Pantera na startu duela.

Utakmica je počela.

Startne petorke:

Zadar: Lakić, Ramljak, Božić, Dejvis, Žganec

Partizan: Avramović, Panter, Trifunović, Ledej, Lesor

Partizan je uspešno okončao prvu fazu Evrolige plasmanom u plej-of i sada im završnica ligaškog dela regionalnog prvenstva može poslužiti kao vid pripreme za utakmicu sa madridskim Realom. Ipak, izabranici Željka Obradovića ne bi smeli da se do kraja opuste, pošto ukoliko žele da sigurno sa prvog mesta dočekaju plej-oj i imaju prednost domaćeg terena u završnici ABA lige, onda moraju da slave protiv Zadra, a onda i u petak u Morači protiv Budućnosti.

Crno-beli za sobom imaju dva teška duela, najpre su u beogradskoj Areni savladali Igokeu, a potom na istom mestu i Panatinaikos. Strateg Parnog valjka Željko Obradović istakao je da očekuje tešku utakmicu.

– Otprilike isto što smo pričali pred prvu utakmicu protiv Zadra. Oni su ostali verni svojim idejama kako žele da igraju i ja im zaista čestitam na tome. Od početka lige do sada nisu menjali ništa, igraju mnogo toga u tranziciji, imaju veliki broj šuteva za tri poena. Tačno je definisana igra u napadu, takođe i u odbrani i sve ono što smo pripremali za prvi meč, to je to. Moramo da zaustavimo njihovu igru u tranziciji i veliki broj šuteva za tri poena nakon kojih dolazi ofanzivni skok. Tako da mislim da nas očekuje veoma teška utakmica – rekao je Obradović.

Danijel Jusup, trener Zadra koji je sedmi na tabeli sa skorom 11-14, ocenio je da je ovo najteži mogući rival po njegov sastav.

– Partizan je najteža moguća utakmica na domaćem parketu. Moramo da damo sve od sebe da budemo konkurentni i što duže u utakmici. Mislim da su igrači svesni toga i da će dati onoliko koliko mogu – rekao je Jusup.

ABA liga, 26. kolo

Petak

MZT Skoplje – Cibona 87:74

Subota

Cedevita Olimpija – Mega 85:70
Budućnost – Borac 85:87
FMP – Mornar 101:76

Ponedeljak

18.00 Zadar – Partizan
20.00 Crvena zvezda – Split

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter