Izvor: BSC HAPPY
06.04.2023 u 20:55
0

Zvezda pobedila prvoplasirani tim i POREMETILA TABELU EVROLIGE! Holand „rastrgao“ Olimpijakos

Krcata hala „Aleksandar Nolić“ je u četvrtak uveče imala priliku da prisistvuje pravom bratskom spektaklu – košarkaši Crvene zvezde su dočekali Olimpijakos u 31. kolu Evrolige, a izabranici Duška Ivanovića su po drugi put ove sezone uspeli da slave nad prvoplasiranom ekipom, ovog puta sa 85:77.

Crvena zvezda je izgubila sve šanse za prolazak u Top osam, to je bilo jasno i pre početka ovog meča, ali su domaći košarkaši igrali kao da se bore za prolazak u plej-of. Nije lako kada ti u goste dolazi najbolja ekipa ligaškog dela Evrolige, ali svi znamo da su u grotlu Pionira padali i najveći i upravo se to desilo u četvrtak uveče.

Bolje je igrao tim iz Pireja tokom prve deonice, ali su predvođeni veoma raspoloženim Fakundom Kampacom izabranici Duška Ivanovića uspeli da vrate utakmicu u egal do kraja prvog poluvremena. Olimpijakos je na pauzu otišao sa dva poena prednosti (45:47), a onda smo smo na terenu tokom drugog dela igre gledali neku drugu Zvezdu.

Razigrali su se crveno-beli, odličan su posao radili u odbrani, pa su početkom trećeg kvartala uspeli da povedu i to vođstvo čuvaju do samog kraja.

Najkorisniji u pobedničkom timu bio je Fakundo Kampaco sa 20 poena, pratio ga je Džon Holand sa 17, dok je odličnu partiju pružio i Luka Vildosa, koji je dodao 12. Dvocifreni su još bili i Luka Mitrović i Filip Petrušev, koji su ubacili po deset poena.

Na drugoj strani najbolji su bili Volkap i Vezenkov sa po 15 poena.

Crvena zvezda – Olimpijakos 85:78 (26:30, 21:17, 20:12, u toku je četvrta četvrtina)

Kraj utakmice.

85:78 – Zakucavanje Petruševa! Plus sedam na minut i po do kraja meča.

83:74 – Fakundo Kampaco možda stavlja tačku na ovaj susret! Trojka na trojku Argentinca na Slukasovu i Zvezda ima plus devet na dva i po minuta do kraja meča.

80:71 – Svaki put kada Olimpijakos pomisli da ima šansu da se vrati u ovaj meč, ohladi ih Džon Holand! Još jedna trojka fenomenalnog beka, 17 poen na ovom meču.

71:64 – DŽOOOON HOLAAAAAND! Eksplodirao je Pionir, ovo je Zvezdin „pit-bul“ kojeg traži cele sezone! Dve vezane trojke za američkog beka.

65:59 – Magija Fakunda Kampaca u poslednjim sekundama, lep prodor za plus šest pred poslednji period.

63:54 – Ovo je igra koju Duško Ivanović želi od svojih igrača. Trojka Petruševa i poeni Mitrovića u reketu za plus devet!

56:50 – Evo i brutalnog zakucavanja Filipa Petruševa! Ostao je na posteru Saša Vezenkov.

Printscren/Sport klub

 

54:48 – FAKUNDO KAMPACO! Trojkom je Argentinac doveo atmosferu u Pioniru do usijanja, nakon čega je usledilo nekoliko konfuznih situacija, iz čega je Olimpijakos sa linije penala uspeo da za poen smanji razliku.

51:47 – Serija Crvene zvezde 6:0 na startu drugog poluvremena! Brutalno zakucavanje Martina diglo je Pionir na noge!

Kraj druge četvrtine!

45:47 – Bolji finiš prvog poluvremena Olimpijakosa, koji preko Mekisika dolazi do prednosti pred odlazak na odmor.

43:39 – Fantastična energija Zvezde, fantastična energija Holanda! Američki bek pokrenuo je svoju ekipu, crveno-beli su konačno uspeli da povedu!

39:39 – Zvezda je ponovo u egalu! Dobrić sa linije penala donosi izjednačenje svojoj ekipi.

Printscreen/Sport klub

 

35:39 – Nešto sporija košarka u poslednjih par minuta, u odnosu na prvu deonicu. Polovičan Bolomboj sa penala nakon poena Mitrovića.

35:39 – Nešto sporija košarka u poslednjih par minuta, u odnosu na prvu deonicu. Polovičan Bolomboj sa penala nakon poena Mitrovića.

32:36 – Tarik Blek uništava centarsku liniju crveno-belih. Sjajno igra u oba pravca iskusni Amerikanac, ali sa druge strane ponovo blista Kampaco.

30:32 – Pleše Fakundo Kampaco, ovo je prava Crvena zvezda! Argentinski plejmejker je svuda na terenu, gosti imaju plus od samo dva poena.

Kraj prve četvrtine!

26:30 – FILIP PETRUŠEEEEV! Trojka za kraj prve deonice!

23:30 – Magija „Fakundo Kampaco“! Probudio se argentinski mađioničar, Zvezda je uspela da se vrati!

15:25 – Dvocifren plus za goste iz Pireja. Poeni Vokapa i Kejnana za plus deset za Olimpijakos.

13:20 – Loša kumnikacija u odbrani je problem Zvezde na startu. Trojka na trojku Vildose i Vezenkova.

10:17 – Fenomenalno igra Olimpijakos, hirurški precizno. Trojka Vokapa i utrčavanje Vezenkova za plus sedam.

8:12 – Sjajna košarka na obe strane. Vildosa je uspeo trojkom da odgovori na pogodak Vokapa, nakon čega Vezenkov upisuje lake poene iz ofanzivnog skoka.

5:7 – Četiri vezana poena za Ognjena Dobrića, ali sa druge strane za tri poena pogađa Kejnan.

1:4 – Bolji start gostiju, koji preko Fala i Vezenkova uspevaju da dođu do ranog vođstva.

Startne petorke:

Zvezda: Kampaco, Vildosa, Dobrić, Lazarević, Kuzmić

Olimpijakos: Vokap, Kenan, Papanikolau, Vezenkov, Fal

Uoči meča

Tim sa Malog Kalemegdana je u seriji dobrih rezultata u poslednje vreme kada je elitno takmičenje u pitanju, ali su oni prethodni, koji nisu bili takvi, doveli do toga da ekipa ostane i bez teoretske šanse da se plasira u plej-of. U nikad uzbudljivijoj borbi za mesto među Top osam, crveno-beli su bez nade ostali u minuloj rundi pa će u poslednja dva kola do kraja takmičenja igrati za čast.

Ekipa Duška Ivanovića je završila sa gostovanjima u šampionatu posle uspešnog puta u Lion i trijumfa nad Asvelom prošlog petka. Sada tim sa Malog Kalemegdana očekuju utakmice sa Olimpijakosom i Fenerbahčeom na domaćem terenu. Crveno-beli su ubedljivo slavili u Francuskoj (76:60), dok su pre toga savladali Valensiju na svom terenu (92:73), a na istom je mestu pala i Baskonija (74:63). Zvezda ima skor od 15 pobeda i 17 poraza i eventualnim uspehom protiv gostiju iz Atine bi zadržala šansu da evroligašku sezonu okonča sa 50 odsto uspešnosti. Kada se pogleda kroz šta je sve ekipa prošla i sa koliko turbulencija, jasno je da bi svaki eventualni uspeh mogao da pomogne na polju samopouzdanja, pogotovo pred odlučujuće borbe za trofeje u ABA ligi i domaćem prvenstvu.

Što se Olimpijakosa tiče, grčki crveno-beli su tim koji je najviše pokazao u dosadašnjem delu sezone, a to oslikava i tabela. Ova ekipa drži lidersku poziciju sa 23 pobede i devet poraza od početka takmičenja, te ima trijumf više od Barselone i Real Madrida koji joj gledaju u leđa. Upravo će tu želeti da ostanu crveno-beli iz Atine, kako bi pol poziciju imali za start plej-ofa, a na poslednjih šest utakmica, Olimpijakos ima pet pobeda i samo poraz od Partizana u Beogradu.

Koliko neugodan rival čeka crveno-bele jasno pokazuje statistika. Olimpijakos je najkorisniji tim Evrolige, sa timskim indeksom 103.3, beleži najviše asistencija (21.9) i ukradenih lopti (7.8), dok je četvrti po broju poena (84.1) i peti po pogođenim trojkama. Tome treba dodati da ekipu predvodi kandidat za MVP titulu Saša Vezenkov, koji igra sezonu života i na pravi način koristi sve svoje adute. Tu se pre svega misli na šut, pošto je bugarski internacionalac sa 17.1 poenom po meču prvi strelac takmičenja, dok je prvi i po prosečnom indeksu korisnosti (21.8), a drugi iz Matijasa Lesoa (7.2) po broju skokova

OVO JE POTREBNO CRNO-BELIMA Evo kako Partizan već večeras može da se plasira u plej-of Evrolige
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter