Izvor: BSC HAPPY
23.02.2023 u 22:55
0

LIGA KONFERENCIJA: Fjorentina, Bazel i Leh u osmini finala! (FOTO)

Ovog četvrtka igraju se utakmice šesnaestine finala Lige konferencija. Fudbaleri Partizana eliminisani su od moldavskog Šerifa posle poraza 1:3 (1:2) u Humskoj, a u narednoj fazi takmičenja naći će se i ekipa Lacija koja je odigrala meč bez golova sa Klužom, kao i AEK kome je isti rezultat bio dovoljan protiv Dnipra, dok se Anderleht, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca takođe našao u odabranom društvu.

Fjorentina je svoj revanš meč šesnaestine finala Lige Konferencija sa Bragom započela bez srpskih internacionalaca u svojoj postavi. Nikola Milenković je van stroja zbog povrede, dok se Aleksa Terzić i Luka Jović nalaze na klupi za rezervne igrače.

Inače „ljubičasti“ imaju značajnih 4:0 sa gostovanja i portugalskoj ekipi će biti potrebno pravo čudo da izbegne eliminaciju.

Ipak, krenulo je dobro po ekipu Brage u ovom revanšu, rani gol u 17. minutu u režiji Andrea Košte nagovestio je moguće iznenađenje.

Već u 34. minutu susreta Španac Alvaro Djalo uspeo je da duplira prednost gostiju i tako još jednom pokaže da se čuda u fudbalu dešavaju.

Ipak, Fjorentina nije nameravala da se preda bez borbe. Samo tri minuta kasnije Bonaventura proigrava Mandragora, a ovaj uspeva da matira golmana gostiju Tiaga Ša.

U drugom poluvremenu Aleksa Terzić dobio je poverenje trenera Vićenca Italiana.

Mladi srpski fudbaler asistirao je Kabralu u 49. minutu za izjednačenje – 2:2. Glavni arbitar Francuz Bastien odlučio je da proveri ispravnost pogotka sa pomoćnicima iz VAR sobe, ali potom se odlučio da poništi pogodak. Ostaje 2:1 za goste.

Fjorentina je ipak uspela da dođe do izjednačenja. Bonaventura je u 55. minutu ponovo asistirao, a ovoga puta lopta dolazi do Rikarda Saponara koji uspeva da savlada golmana gostiju Ša.

Bonaventura se bobrinuo i za potpuni preokret ekipe iz Firence. Igrao se 84. minut kada je raspoloženi italijanski vezista upisao i treću asistenciju, a Brazilac Artur Kabral svoj treći pogodak u ovom dvomeču.

Kako nije bilo promena u nastavku, Fjorentina je potpuno zasluženo izborila plasman u osminu finala Lige konferencija.

Tanjug/Massimo Paolone/LaPresse via AP

Rani gol postigla je i ekipa Bazela koja juri prednost Trabzona iz prvog meča. Pre nedelju dana Turska ekipa je slavila minimalnim rezultazom.

U 27. minutu grčki vezista Trabzona Bakasetas propustio je priliku da sa bele tačke poravna rezultat.

U drugom poluvremenu viđena je još jedna sporna situacija pred golom Bazela. Igrao se 52. minut kada je glavni arbitar na ovom meču Lahoz pokazao je na belu tačku, ali je on promenio svoju odluku nakon konsultacija sa VAR sobom.

Fudbaleri Trabzona uspeli su da pronađu put do mreže rivala preko holandskog defanzivca Stefana Densvila, ali je njegov pogodak poništen nakon nove intervencije iz VAR sobe.

PARTIZAN ZAVRŠIO SVOJE PROLEĆE U EVROPI, Šerif slavi sa 1:3!

U 76. minutu Zećiri uspeva da duplira prednost Bazela, a gosti iz Turske koji su imali prednost jednog gola pre ovog meča, sada su suočeni sa rezultatskim zaostatkom i mogućom eliminacijom.

Kako je rezultat ostao nepromenjen, u narednu rundu takmičenja prošao je Bazel.

Tanjug/Michael Buholzer/Keystone via AP

Na nešto manje atraktivnoj utakmici, između Leha iz Poznana i Bodo/Glimt u prvom poluvremenu nije bilo golova.

U nastavku utakmice Leh je u 63. minutu preko Mikaela Išaka došao do, ispostaviće se jedinog gola na ovom meču, dovoljnog za plasman u narednu rundu Lige konferencija.

Tanjug/AP Photo/Piotr Hawalej

Gent je preko Gifta u 74. minutu uspeo da nadoknadi zaostatak iz prvog meča sa azerbejdžanskim Karabahom. Kako je to bio jedini pogodak tokom 90 minuta meča, ovaj duel je otišao u produžetke.

Liga konferencija – šesnaestina finala:

Anderleht – Ludogorec 3:1 (posle penala) (2:1) (1:0) (13′ a.g. Ruso, 68′ Veršeren – 71′ Igor Tiago) /(prvi meč 0:1)
Kluž – Lacio 0:0 (0:0) /(prvi meč 0:1)
Dnipro – AEK 0:0 (0:0) /(prvi meč 0:1)
Partizan – Šerif 1:3 (1:2) (13′ Mening, 22′ pen. Badolo, 45’+1, 47′ Diop)/(prvi meč 1:0)
Bazel – Trabzon 2:0 (1:0) (13′ Amdouni, 76′ Zećiri)/(prvi meč 0:1)
Fjorentina –  Braga 3:2 (1:2) (37′ Mandragora, 58′ Saponara, 84′ Kabral – 17′ Kastro, 34′ Djalo) /(prvi meč 4:0)
Gent – Karabah 1:0 (0:0) (74′ Gift) /(prvi meč 0:1)
Leh Poznan – Bodo/Glimt 1:0 (0:0) (63′ Išak) /(prvi meč 0:0)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter