Izvor: Telegraf
26.01.2024 u 16:47
0

LJUTA BORBA ZA PRVO MESTO: Otkriveno kako će Đoković biti skinut sa trona!

Nole je gotovo siguran na tronu bar do Rolan Garosa, a čak ima i priliku da dodatno bodovno napreduje u odnosu na konkurente koji brane veliki broj bodova.

Novak Đoković je zaustavljen u polufinalu Australijan opena, što mu se desilo prvi put u karijeri kada stigne do ove faze turnira.

Janik Siner je bio bolji i obezbedio je sebi prvo Grend slem finale, a tamo ga čeka Danil Medvedev, sa kojim će ukrstiti rekete u nedelju od 09.30 na Rod Lejver areni.

Ishod finala nije zanemarljiv kada je u pitanju još jedna stavka, a to je mesto broja 1 na ATP listi!

Đoković će definitivno posle Australijan opena ostati prvi, bez obzira na ishod finala, dok bi Karlos Alkaraz mogao da padne na drugo mesto, ukoliko titulu osvoji Danil Medvedev.

/Printscreen/Twitter@AustralianOpen

Đoković će narednog ponedeljka imati 9.855 bodova i započeće 410. nedelju na prvom mestu!

Karlos Alkaraz trenutno ima 9.255 bodova i biće drugi ukoliko Siner osvoji titulu, a ukoliko do nje dođe Medvedev, onda će Rus biti drugi sa 9.465 (imaće 8.765 bodova ako izgubi u finalu).

OTKRIVENA MRAČNA TAJNA JELENE ĐOKOVIĆ: Istina konačno isplivala na videlo!

Siner će, kakav god bio ishod finala, biti četvrti na ATP listi. Ukoliko izgubi finale imaće 7.610, a ako osvoji 8.310!

Šta ako titulu osvoji Medvedev?

Ovo nije zanemarljiva stavka, jer ako gledamo ATP listu i pritisak koji će Novak imati kada su konkurenti u pitanju, više bi mu odgovaralo da titulu uzme Siner, kako mu Medvedev ne bi prišao na 390 bodova zaostatka.đĐtĐ

Međutim, Medvedev brani ogroman broj bodova do sezone na šljaci, da je gotovo nemoguće da stigne Đokovića u tom periodu. Medvedev već u februaru brani titulu u Roterdamu (500 bodova) i u Dohi (250 bodova), a potom i Dubai (500 bodova).

(AP Photo/Antonio Calanni)

Sa američke turneje brani 1.600 bodova, jer je osvojio Majami (1.000 bodova) i igrao finale Indijan Velsa (650 bodova).

Do Rolan Garosa Medvedev brani čak i više bodova od Novaka, jer je osvojio titulu u Rimu (1.000), igrao četvrtfinale Monte Karla (200) i četvrto kolo Madrida (100)

Za Medvedeva je prilika za preticanje Novaka tek na Rolan Garosu, gde je izgubio prošle godine već u prvom kolu i to ako Novak ne bude igrao u Americi, gde ne brani nijedan od 2.000 potencijalnih bodova.

Pre toga, ima gomilu bodova koje mora da odbrani, tako da može samo da padne na listi ukoliko ne bude igrao na istom nivou kao pre godinu dana u tom periodu.

Šta ako titulu osvoji Siner?

Siner u do sezone na šljaci takođe ima veliki broj bodova koji brani. Osvojio je titulu u Marselju (250 bodova), igrao finale Roterdama (300 bodova), polufinale Indijan Velsa (400 bodova), finale Majamija (650 bodova), tako da nema preterano veliki prostor za napredak, osim da na svim ovim turnirima osvaja titule, ali i to mu ne garantuje da će skupiti dovoljno bodova da ugrozi Novaka.

To bi mogao tek u sezoni na šljaci, jer je odigrao loše i Rolan Garos (ispao u drugom kolu), ali i turnire pre toga, Rim (ispao u 4. kolu), Barselonu (povukao se iz četvrtfinala) i Monako je jedini gde je imao korektan rezultat jer je stigao do polufinala.

Naravno, i ovo zavisi od Novaka, jer ukoliko bude igrao u Americi, imaće prostora za dodatni napredak na listi u bodovnom smislu.

Kolika je pretnja Alkaraz?

Pretnja je i Karlos Alkaraz, koji je igrao veliki broj turnira posle Australijan opena, koji prošle godine nije igrao zbog povrede. On je osvojio titulu u Buenos Ajresu (250), igrao finale Rija (300), osvojio Indijan Vels (1.000), igrao polufinale Majamija (400), a potom je na šljaci osvojio Barselonu (500), Madrid (1.000), odigrao je loš Rim (ispao u drugom kolu) i na Rolan Garosu je ispao od Novaka u polufinalu.

Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Realnost je da je Novak sa ovakvom situacijom gotovo 99 odsto siguran na prvom mestu. Ono što bi potencijalno moglo da ga ugrozi, to je da Alkaraz osvoji titule u Buenos Ajresu i Riju, a potom da slavi i u Akapulku, koji je prošle godine otkazao zbog povrede.

Ali, i to bi verovatno bilo kratkog daha, jer ne znači da i Novak neće igrati neki turnir u tom periodu, a potom Alkarazu sledi period gde brani tri od četiri naredna turnira.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter