Izvor:
03.12.2023 u 08:29
0

MAGIČNI NIKOLA JOKIĆ: Ponovo uradio nešto što niko nije za 40 godina u NBA

Ipka su mu pokvarili utakmicu za pamćenje, jer su njegovi Nagetsi poraženi u meču sa sakramento Kingsima

Košarkaši Denvera nisu uspeli da drugu noć za redom ostvare pobedu u NBA ligi uprkos fenomenalnoj partiji Nikole Jokića. Sakramento je uspeo da odbije sve nalete rivala i na svom terenu dođe do pobede rezultatom 123:117.

TADIĆ O GRUPI: Englezi jaki, Danci opasni, Srbija može dalje

Jokić je ostvario osmi tripl-dabl ove sezone, ameč je završio sa 36 poena, 13 skokova i 14 asistencija. On je drugi put uzastopno uspeo da postigne tripl-dabl sa 30 poena bez izgubljene lopte, što nikome za rukom nije pošlo 40 godina i to je najbolji pokazatelj koliko je njegova igra bila impresivna.Ipak, to nije bilo dovoljno za pobedu, a ovoga puta nije imao pomoć Džamala Mareja sa kojim nisu hteli da rizikuju dve noći uzastopno kako ne bi obnovio povredu.

Jokiću je ponovo društvo u napadu pravio Redži Džekson, sada sa 20 poena i osam dodavanja, dok je Eron Gordon imao 17 poena i sedam uhvaćenih lopti. Majkl Porter Džunior je stao na 13, a Kristijan Braun na 11 poena.

U pobedničkom timu je prednjačio Dearon Foks sa 26 poena (10/22 iz igre) i sa 16 asistencija što mu je rekord karijere.Isti broj poena je ubacio Malik Monk. Domantas Sabonis je imao 17 poena, 15 skokova i sedam asistencija, Kevin Herter poen manje, a Harison Barns 11 poena. Prošlogodišnji MVP Evrolige Saša Vezenkov odigrao je 14 minuta i za to vreme imao četiri poena i tri skoka.

Denver je na krilima Jokića parirao prvu deonicu koju je dobio sa pet poena prednosti, ali je u drugoj čim je Jokić izašao, Sakramento napravio seriju i na kraju na poluvreme otišao sa 14 poena viška.

Držali su domaći dvocifrenu prednosti di finiša treće deonice kada je Denver na krilima Jokića smanjioo na pet poena minusa, da bi domaćin četvrtinu završio sa serijom od pet poena i prednošću od 88:78.

Kada je na šest minuta pre kraja Sakramento došao do 13 poena prednosti, delovalo je da je sve gotovo, ali je Denver serijom od 10:0 prišao na samo tri poena zaostataka, ali ni pet poena u nizu Jokića nije bilo dovoljno da se napravi preokret i Foks i Monk su uz trojke Hertera odbili poslednji nalet i doneli pobedu svom timu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter