Izvor: SK
03.12.2023 u 07:49
0

TADIĆ O GRUPI: Englezi jaki, Danci opasni, Srbija može dalje

Profesionalac, podjednako visokog nivoa na terenu i van njega, osvrnuo se za Sport klub na epilog žreba u hamburškoj filharmoniji.

„Engleska je najjača reprezentacija, uz Francusku jedan od glavnih favorita za osvajanje titule u Nemačkoj. Nismo dobro prošli u prvom šeširu, nadigravaćemo se, naravno, i u tom meču želimo bodove“, taksativno je od prvog rivala započeo analizu Dušan Tadić.

PARTIZAN TOTALNO DEKLASIRAO FMP U ŽELEZNIKU: Crno-beli razbili Pantere

Kapiten „orlova“ posebno ceni kvalitet danskog tima. Srbija je od skandinavske selekcije izgubila sva tri meča od 2006, poslednji put u martu prošle godine.

„Danci su iz drugog šešira bili možda i najteži protivnik. Timski igraju izvanredno, imaju kvalitet, dugo su na okupu, uz evidentan izražen kolektivni kohezivni fuh. Posebno neugodni kao ekipa ostavljaju utisak moćnog tima.“

Naša reprezentacija, zanimljivo, pobedila je samo jednom Sloveniju u šest mečeva od raspada velike Jugoslavije. Uspelo je to generaciji Dušana Tadića, u Beogradu (4:1), Slovenci su trijumfovali takođe jednom, pet susreta završeno je bez pobednika. I svaki meč imao je neobičnu dozu dramatike.

„Mogli smo lošije da prođemo u trećem šeširu, uz poštovanje Slovenije, sreća je bila uz nas. Odlično poznajemo Slovence, igrali smo nedavno. Odlično se brane, organizovani su defanzivno, verujem ipak da je kvalitet na našoj strani.“

U konačnom zbiru – ima razloga za optimizam i uživanje u Nemačkoj.

„Neće biti lako, svesni smo težine zadatka. Grupa je interesantna, Srbija sa svima može da igra. Hoćemo i korak više, kao i uvek, da se nadigravamo, ostavimo pozitivan utisak, napokon, i prođemo u narednu fazu takmičenja“, poručio je Dušan Tadić, kapiten reprezentacije Srbije, u razgovoru za Sport klub.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter