Izvor: BSC HAPPY/SPORTAL
25.11.2023 u 13:44
0

„NOVAK JE KRAJ LAVOVA“: Beker nahvalio Đokovića i uporedio ga sa Mesijem i Lebronom

Novak Đoković nije samo najbolji teniser sveta, već najbolji sportista na planeti - tvrdi njegov nekadašnji trener Boris Beker. Legendarni Nemac uporedio je Srbina sa Lionelom Mesijem, Lebronom Džejmsom i Tomom Brejdijem.

Srpski teniser rekordni osmi put završava godinu na prvom mestu, pošto je ove sezone osvojio tri grend slema, došao je do 40. mastersa i sedmog trofeja na turniru najboljih u sezoni. Uz sve to je postao i prvi čovek koji je na vrhu ATP liste proveo 400 sedmica.

– Za mene je Novak kralj lavova – rekao je Beker nemačkim medijima.

– Dajemo sve od sebe da objasnimo ljubiteljima tenisa ono što je nemoguće naučiti – šta je ovaj igrač osvojio u svojih 16 ili 17 godina karijeri i da sa 36 godina možda igra svoj najbolji tenis. Osvojio je tri grend slem turnira ove godine i stigao do finala na Vimbldonu – bio je blizu kalendarskog grend slema sa 36 godina. Ovo je van ovog sveta.

TAKO SE BRANI SRBIJA! Naši teniseri odoleli pritiscima, pa ponosno zapevali himnu (VIDEO)

Legendarni nemački teniser ističe da Srbin zaslužuje da bude deo rasprave o najboljem sportisti sveta.

– Možda morate da gledate širu sliku i on nije samo najbolji teniser u ovom trenutku, već i najbolji sportista. Želim da ga uporedim sa Lionelom Mesijem, Lebronom Džejmsom i Tomom Brejdijem – za mene je to kategorija u kojoj je Novak Đoković, jer svi ovi sportisti dominiraju ili su dominirali svojim sportom čak i u srednjim ili kasnim tridesetim. Đoković radi isto. Nadam se da će tako nastaviti još dugo jer ništa bolje ne može da se desi mladim igračima nego da se takmiče sa najuspešnijim igračem svih vremena. To je najbolja lekcija u tenisu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter