Izvor: alo
26.11.2021 u 12:46
0

Bolest Novaka Đokovića uznemirila javnost, ovo su simptomi

Najbolji teniser sveta i njegovo zdravstveno stanje tema je o kojoj su skoro svi mediji izveštavali. Pre nekoliko godina Novak Đoković ugrozio je zdravlje i to zbog ishrane koju je tada primenjivao.

Poznati lekar govorio je da sumnja da Novak boluje od ortoreksije  koju izaziva preterana zdrava ishrana.

„Nemoguće je hraniti se samo voćem i povrćem. Oboleli veruju da se hrane zdravo, ali nije tako. Njihova dijeta ne sadrži brojne neophodne hranljive sastojke, kao što su proteini, gvožđe, minerali i vitamini B grupe. Slično se ponašaju i oboleli od anoreksije, ali dok se oni stalno zabrinjavaju zbog količine hrane koju pojedu, ortoreksičari se zabrinjavaju zbog njenog kvaliteta. I kada je proberu, ostaje samo nekoliko namirnica koje smatraju da mogu da jedu“, navela je doktorka Dragana Jović.

Bolest Novaka Đokovića bila je samo pretpostavka  

Ortoreksija je poremećaj načina ishrane prvi put opisan 1997. godine. Broj obolelih, naročito žena, poslednjih godina se povećava. Oboleli imaju toliko stroga pravila ishrane da postaju neuhranjeni, neprekidno su pod stresom zbog izbora hrane i svojim stavovima opterećuju odnose sa porodicom i prijateljima. Često su nezdravo mršavi, imaju vrtoglavice i nesvestice, slabi su, umorni, anemični, imaju nizak krvni pritisak i mnogo ozbiljnih zdravstvenih problema, dodaje.

Nole je na svu sreću sada dobro i nema nikakvih problema, ali je načinom ishrane koji je nekada praktikovao mogao da ugrozi svoje zdravlje i stvori brojne probleme.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Najnovije vesti iz domaćeg i stranog sporta možete čitati od sad i na zvaničnom Twitter nalogu Happy BSC portala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter