Izvor: novasport
15.03.2024 u 18:19
0

PARTIZANOVA BORBA ZA PLEJ IN: Crno bele očekuje haos trba mu ozbiljna matematika za prolaz dalje

Košarkaši Partizana u naredna tri meča igraju pred svojim navijačima protiv Baskonije, Reala i Olimpijakosa, za kraj gostuje u Berlinu i dočekuje Valensiju.

Košarkaši Partizana ubedljivo su poraženi na gostovanju Barseloni rezultatom 94:76, a nakon što je Baskonija pobedila Armani, a Makabi Crvenu zvezdu, postalo je jasno da izabranici Željka Obradovića do kraja ligaškog dela mogu da se bore samo za deseto mesto, poslednju poziciju koja vodi u doigravanje Evrolige.

Ali, čeka ih izuzetno velika borba, jer se za istu nagradu sa manje ili više šansi bori još pet ekipa, a postoji i scenario u kojem ni serija pobeda crno-belima ne garantuje plasman u plej-in.

Partizan je trenutno na deobi 10. mesta sa Valensijom i obe ekipe imaju po 13 pobeda i 16 poraza, a u stopu ih prate Efes i Bajern koji ne odustaju od trke. U konkurenciji su i Armani i Žalgiris, pa je jasno da ih sve čeka žestoka borba za jednu kartu.

Dobra stvar za crno-bele jeste to što sa svim timovima imaju bolji međusobni skor osim sa Bajernom i jedino je bitno da Bavarci ne budu izjednačeni sa Partizanom na kraju, pošto bi u svakom drugom krugu i scenariju Partizan išao dalje.

Partizan ima bolju koš razliku i u mečevima sa Efesom i Armanijem, dok je oba puta dobio Žalgiris, a ima i pobedu nad Valensijom u Španiji i meč u Beogradu pred svojim navijačima da zacementira i bolji međusobni skor sa još jednim rivalom.

Četa Željka Obradovića će prvo morati da odradi svoj deo posla pre bilo kakvih kalkulacija i da već od sledećeg kola krene sa pobedama kako bi priča uopšte imala smisla.

Crno-bele očekuje duplo kolo sledeće nedelje, a prvi protivnik je Bakonija već u utorak (20.30), koja je u dobroj formi u situaciji koja je biti ili ne biti za Partizan. Tim Duška Ivanovića je vezao dve pobede u Evroligi, a između ta dva meča je savladao i Barselonu u španskom prvenstvu, pa dolaze sa velikom količinom samopouzdanja. Samo dva dana kasnije dolazi i lider Evrolige Real, koji nije u idealnoj formi, ali je i dalje najjači tim u takmičenju, a meč će imati i dodatni naboj zbog prošlogodišnjih duela u plej-ofu elitnog takmičenja.

Partizan potom očekuje i treći duel u nizu pred svojim navijačima protiv Olimpijakosa, a do kraja gostuje poslednjeplasiranoj Albi i čeka Valensiju koja je direktan rival za 10. mesto u utakmici koja bi mogla da odlučuje sve.

Ono što Partizanu takođe ide na ruku je što će biti i međusobnih okršaja direktnih rivala u borbi za tu desetu poziciju. Bajern će u narednoj rundi duplo kolo otvoriti gostovanjem Valensiji, a Bavarce očekuje i duel sa Makabijem pred domaćim navijačima, a potom sledi i paklen raspored i dueli sa tri tima koji se bore za drugo mesto pred plej-of. Prvo dočekuju Barselonu, pa Panatinaikos, a za kraj idu na noge Monaku našeg Saše Obradovićua i rekorderu Majku Džejmsu.

Deluje da će mnogo opasniji rival biti Efes koji ima nešto lakši raspored. U duplom kolu prvo dočekuju Olimpijakos, a potom i Albu, a nakon toga u poslednja tri kola gostuju Baskoniji i Fenerbahčeu, i za kraj dočekuju Crvenu zvezdu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter