Izvor: tass
07.03.2024 u 10:22
0

RUSKI TENISERI MOGU NA OLIMPIJADU: Dozvoljeno im da se takmiče kao neutralni sportisti

Međunarodna teniska federacija (ITF) dozvolila je ruskim i beloruskim teniserima da se takmiče na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu kao neutralni igrači, saopštila je pres služba ITF.

PTPA TRAŽI HITNO UREĐENJE STANDARDA: Novakova organizacija oštro udarila na ATP zbog Halep i suspenzije

 

„Međunarodni olimpijski komitet i Međunarodni paraolimpijski komitet dozvoliće kvalifikovanim i kvalifikovanim sportistima sa ruskim i beloruskim pasošima da se takmiče na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. kao pojedinačni neutralni sportisti (AIN) i Paraolimpijskim igrama kao neutralni paraolimpijski sportisti (NPA). ITF potvrđuje to. teniserima iz ovih nacija biće dozvoljeno da učestvuju na olimpijskim i paraolimpijskim teniskim takmičenjima u individualnom i neutralnom svojstvu ako budu u skladu sa principima AIN MOK-a i NPA IPC-a. Neutralni sportisti će morati da ispune uslove za selekciju i kvalifikovanost kao što je navedeno u važećim propisima ITF-a“, navodi se u saopštenju pres službe ITF-a.

Krajem marta 2023. Međunarodni olimpijski komitet preporučio je da se ruskim i beloruskim sportistima dozvoli učešće na međunarodnim takmičenjima samo u neutralnom statusu, i to samo onima koji nisu javno govorili u prilog specijalne operacije u Ukrajini i nisu povezani sa bezbednosne snage. Takođe, Rusi i Belorusi ne mogu da se takmiče u ekipnim takmičenjima.

Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter