Izvor: Kurir.rs
15.10.2023 u 13:10
0

SA OVIM FUDBALSKIM SILAMA NEĆEMO IGRATI: Poznato u kom ćemo šeširu biti ako se plasiramo na Euro?

U slučaju da prođemo na Euro, kako sada stvari stoje, izbegli bismo Španiju, Italiju i Hrvatsku u grupi...

Jučerašnji poraz od Mađarske u Budimpešti je loš po tome što smo izgubili dragocene bodove i doveli u pitanje plasman na Evropsko prvenstvo, međutim doneo je jednu pozitivnu stvar.

Srbije, ukoliko se plasira na Euro, što svi želimo i očekujemo, najverovatnije će ispasti iz drugog šešira za žreb i naći će se u trećem. Možda je prerano da se sada polemiše o šeširima, ali, situacija je veoma zanimljiva. Zbog čega je za nas bolji treći šešir? Kada se pogledaju projektovani sastavi istih, sve je jasno.

MITROVIĆ ISTAKAO ŠTA MU JE BILO NAJTEŽE: Dugo nisam igrao u težoj atmosferi, sledeći meč najvažniji u poslednjih 15 godina

Trenutno, treći šešir je „na papiru“ prilično jači od drugog, pa bi se tako u njemu, pored Srbije, našle reprezentacije Danske, Španije, Grčka, Hrvatske i Italije. To znači da bi u određivanju grupa u prvoj fazi izbegli ove rivale.

Drugi šešir deluje mnogo slabije – Albanija, Mađarska, Turska, Slovenija, Švajcarska Austrija, pa izgleda kao da je neko pogrešio u rangiranju, ali nije tako pošto je na osnovu rezultata situacija jasna. A u prvom šeširu nalaze se Nemačka, Portugal, Francuska, Belgija, Škotska i Engleska.

Naravno, ovo je trenutno stanje, doći će do nekih pomeranja, ali je već sada jasno da „orlovi“ teško mogu u drugi šešir, odnosno, postoji samo teoretska šansa. Prevedeno u statističke kategorije, šansa je zanemarljivih dva odsto! Pre poraza od Mađarske imali smo 22% šansi. Prvi šešir je nedostižan za Piksijevu četu, dok je mogućnost da padnemo u četvrti porasla sa 14 na 20 odsto. Najrealnije je da se nađeno u trećem – 73 odsto.

Naravno, u utorak moramo da savladamo Crnu Goru na stadionu „Rajko Mitić“, što je najvažniji korak, a onda imamo zicer protiv Bugarske u Beogradu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter