Izvor: HAPPYBSC
13.01.2024 u 12:03
0

SKANDAL U TENISKOM SVETU: Francuz suspendovan do 2033. godine, evo i zašto!

Francuski teniser Leni Mitjana suočava se s ozbiljnim posledicama nakon što je Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) potvrdila njegovu suspenziju od 10 godina, uz novčanu kaznu od 20.000 dolara. Ova odluka doneta je u vezi sa nedavno završenim krivičnim slučajem povezanim sa sindikatom za nameštanje mečeva u Belgiji.

JOKIĆ RAZBIO ČUVENOG CENTRA: Izbacio Valančijunasa sa terena, maestralno ZAKUCAVANJE (VIDEO)

Saradnja između ITIA i belgijskih vlasti rezultirala je petogodišnjom zatvorskom kaznom za vođu sindikata Grigora Sargsjana. Mitjana, koji je 2018. godine bio rangiran kao 458. teniser sveta u singlovima, odbacio je sve optužbe vezane za nameštanje mečeva u periodu između 2017. i 2018. godine tokom saslušanja pred nezavisnim službenikom za saslušanje protiv korupcije, Filipom Kavalijerosom, održanim 8. novembra 2023. godine.

Kavalijeros je zaključio da je Mitjana odgovoran za kršenje različitih odeljaka pravila, uključujući klađenje, doprinošenje ishodu mečeva, uticanje na druge igrače da ne pruže svoj maksimum na terenu i neprijavljivanje korupcije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lény Mitjana (@lamit78)

Suspenzija će biti na snazi sve do ponoći 21. decembra 2033. godine, a tokom ovog perioda Mitjani će biti zabranjeno igranje, treniranje ili prisustvovanje bilo kom teniskom događaju odobrenom od strane članova ITIA (ATP, ITF, VTA, Teniski Australija, Francuska teniska federacija, Vimbldon i USTA) ili bilo kojeg nacionalnog teniskog udruženja. Ova odluka postavlja jasnu poruku da se ne toleriše korupcija u svetu tenisa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter