Izvor: B92
08.11.2023 u 22:30
0

TAKO JE POČEO DA PIŠE ISTORIJU: Najluđa priča, Đoković pozajmio rekete, pa osvojio prvu titulu

Masters kup u Šangaju, poslednji odigran u tom gradu, doneo je i nestvarnu priču u kojoj je glavni lik Radek Štepanek.

Masters kup u Šangaju, poslednji odigran u tom gradu, doneo je i nestvarnu priču u kojoj je glavni lik Radek Štepanek. Završni turnir te 2008. godine imao je respektabilnu postavu – Nadal, Federer, Đoković, Mari, Davidenko, Rodik, Conga i Del Potro.

Žil Simon je bio jedina zamena, a dva dana pre početka, uskočio je umesto povređenog Nadala.

OVO SE NE ZABORAVLJA: Dan kada je Jokić šokirao NBA (VIDEO)

ATP je želeo brzo da pronađe novu alternativu, za svaki slučaj, međutim, tada nastaju problemi.

Džejms Blejk, koji je dve nedelje ranije u Bersiju izgubio šansu, odbija da dođe, baš kao i David Nalbandijan i David Ferer, koji se spremaju za finale Dejvis kupa između Argentine i Španije.

Iz različitih razloga, o poziv su se oglušili Vavrinka, Monfis, Gonsales, Verdasko, Monfis, Andreev, Almagro, Berdih, Robredo, Čilić, Fiš, Gaske, Tursunov, Karlović

Ponudu dobija 27. na listi u tom trenutku, Štepanek, koji se pita kako je moguće da će možda on nastupiti na Završnom mastersu.

Posle poraza u drugom kolu Pariza od Conge, odleteo je na Tajland na odmor, odmara, ne razmišlja o belom sportu.

Ali, ipak, brzo računa. Let od Bangkoka do Šangaja traje četiri sata, dobiće garantovanih 50.000 dolara ako dođe, ovo je prilika koja se dobija jednom u životu.

Turnir je počeo, događa se ono što je jednostavno moralo, neko odustaje. Taj neko je Rodik, koji je na treningu izvrnuo skočni zglob, pre nego što je trebalo da igra protiv Federera.

U grupnu fazu upada Štepanek, 27. na listi, najniže rangirani teniser ikada na završnom turniru.

Priča postaje još luđa ako se zna da su mu reketi i teniska oprema ostali na kineskoj carini. Bez reketa je, opreme, ali odmoran uoči susreta sa Federerom koji je na startu izgubio od Simona.

Na njegovu sreću, pojavljuje se Đoković, koji mu pozajmljuje nekoliko svojih reketa. Nemaju istog sponzora, ali koga briga u tom trenutku? Takođe, Mari mu pozajmljuje nekoliko pari čarapa.

Štepanek je uspeo Federera da uvede u taj-brejk prvog seta, ali je na kraju poražen sa 7:6, 6:4.

Govoreći na konferenciji, Štepanek je otkrio da je imao pomoć Đokovića i Marija, ali da je igrao bez sočiva, koja su se takođe izgubila u putu.

Dva dana kasnije, Štepanek gubi i od Simona, dok Federer porazom od Marija prvi i poslednji put završava ATP finalni turnir u grupnoj fazi.

Podsetimo, ovaj turnir na kraju je osvojio Đoković, pobedom nad Davidenkom u finalu, čime je stigao do prvog od šest osvojenih Završnih masters turnira.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter