Izvor: Mozzartsport.com
08.03.2023 u 08:42
0

I guverner Floride pisao Bajdenu zbog Đokovića

Traži da se srpski teniser pusti da igra u Majamiju

Kreće Indijan Vels, bez Novaka Đokovića među učesnicima, ali nisu još sve nade potonule srpskom teniseru da bi mogao da zaigra na narednom mastersu u Majamiju.

Politička vrhuška države Floride krenula je u otvoreno agitovanje da se Đokoviću dozvoli da uđe u SAD i samim tim dopusti da zaigra na ovom prestižnom turniru.,

Posle senatora sa Floride Rika Skota i Marka Rubija, otvoreno pismo predsedniku SAD Džozefu Bajdenu poslao je i guverner te države Ron DeSantis. On je takođe apelovao na prvog čoveka SAD da iskoristi svoje diskreciono pravo i izda dozvolu Đokoviću da uđe u zemlju.

SAD su jedna od retkih država na planeti koje još drže vakcinaciju kao uslov za prolazak granice.

Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

 

„Ostavite politiku pandemije na stranu i dajte američkom narodu ono što želi. Ova zabrana je nepoštena, nije zasnovana na nauci i neprihvatljiva je. Dozvolite Đokoviću da igra“, piše, pored ostalog, u pismu koje je DeSantis poslao Bajdenu.

Vremena za reakciju predsednika SAD još ima jer masters na Floridi počinje 19. marta. U svakom slučaju, nastup Đokoviću na Ju Es openu nije ugrožen, jer je najavljeno da će mere protiv kovida biti u maju ukinute i u ovoj državi.

Težak žreb za Srbe u Indijan Velsu: Krajinović protiv Mekdonalda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter