Izvor: kosovo-online
15.01.2024 u 20:53
0

KAKVO IZNENAĐENJE! Znate li ko je „Sportista Balkana“? Jesu li se ogrešili o Noleta?

Ministar omladine i sporta Bugarske Dimitar Iliev i generalni direktor Bugarske telegrafske agencije (BTA) Kiril Valčev danas su uručili nagradu „Sportista Balkana“, koju je ove godine osvojio srpski teniser Novak Đoković. Nagradu je u Đokovićevo ime primio ambasador Srbije u Sofiji Željko Jović.

Kiril Valčev je u svom govoru na svečanosti u Muzeju sporta istakao da je ova anketa već 50 godina simbol „običnih stvari“ na Balkanu i da u njoj nema gubitnika, jer su svi iz regiona pobednici.

„Danas objavljujemo rezultate jubilarnog 50-tog izdanja BTA ankete ‘Sportista na Balkanu’ – takmičenja u kojem je svaka od 13 zemalja čije nacionalne novinske agencije glasaju uvek pobednik. To je zato što ljudi u našem regionu toliko bliski i povezani da je Balkan reč kojom nazivamo naše zajedničke stvari“, rekao je Valčev.

KAKAV GEST ŠAMPIONA! Pogledajte snimak koji pokazuje kolika je LJUDINA Novak (VIDEO)

On je istakao da ga je pokojni otac naučio da se raduje svakom takmičenju, iako na njemu nema Bugarske, i da navija za svoje komšije.

„Ako nijedna balkanska zemlja ne učestvuje, rekao mi je da moramo biti za neku evropsku. Tako da smo kod kuće uvek gledali sportska takmičenja sa emocijom da učestvuju ‘naši’ i radovali se ‘našim’ pobedama ili smo bili tužni zbog ‘naših gubitaka’. A u takmičenju ‘Sportista na Balkanu’ nikad nema poraza, jer je pobednik uvek jedan od naših. Ali ova anketa, koju je BTA organizovala već 50 puta od 1973. godine (ne računajući 2020. u kojoj nije bilo sportskih takmičenja zbog pandemije Covid-19) nije samo izraz regionalne pripadnosti, već i sposobnosti međusobnog prepoznavanja“, dodao je Valčev.

Ambasador Jović se nakon ceremonije uručivanja nagrada, pred okupljenim medijima iz celog regiona, zahvalio u ime Novaka Đokovića i porodice Đoković, kao i u ime Vlade Republike Srbije i građana Srbije. Takođe, ambasador se zahvalio BTA i predstavnicima medija zbog truda, rada i pažnje, koji su usmereni na promociju sporta, kao jednog od ključnih preduslova za razvoj zdrave nacije i vaspitavanje mladih na pravim vrednostima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter