Izvor: BSC HAPPY
18.05.2023 u 15:43
0

NOVAK ĐOKOVIĆ: Pričam pet jezika, ali ljutim se i radujem na srpskom!

Govori srpski da te ceo svet razume! Jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena, Novak Đoković, tečno govori četiri strana jezika, ali kaže da misli na srpskom!

Njegove reči da se „ljuti i raduje na srpskom“ mogu se tumačiti i da na svom jeziku najčešće psuje ili izgovara reči kojima se hrabri tokom mečeva. Italijanska „Korijero dela sera“ objavila je novi deo opširnog intervjua sa srpskim asom, a razgovor je vođen na italijanskom.

Na pitanje koliko ustvari jezika govori, Novak kaže:

– Engleski, francuski, italijanski, španski. Kao dete govorio sam i nemački, ali ga odavno nisam vežbao.

Logično, usledilo je pitanje na kom jeziku misli.

– Na srpskom. Na terenu se na srpskom ljutim, na srpskom se radujem, na srpskom se stidim. Sa članovima mog tima, kada ne želim da me drugi razumeju, pričam na italijanskom. Skoro svi su Italijani u mom štabu, mendažeri Edoardo i Elen, zatim fizioterapeut Klaudio, atletski trener Marko…

Novinar italijanskog lista upitao je i da li je tačno da se Nole sporazumeva na portugalskom, kineskom i arapskom!?

– Mogu da izgovorim po nekoliko rečenica na tim jezicima. To je pitanje poštovanja zemlje u kojem dođem kao gost. Kada vide da se trudite, oni to znaju da cene. Što više stranih jezika znate, to ste vredniji. Ne mislim kao osoba, mislim na vrednost odnosa, na bogatstvo prijateljstva – naglasio je Novak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter